Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Czy warto kupić eL-kę w takim stanie?

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie Czy warto kupić eL-kę w takim stanie?

Witajcie mam okazję za 1600zł kupić obiektyw 70-200 f/2.8 L USM z porysowaną dość znacznie przednią soczewką (obudowa też w takim stanie ale bardziej martwię się o optykę)? Sprzedający jest mi w stanie rzucić dowolnym samplem z 5Dc a w tej cenie to mógłbym jedynie mieć wersję f/4, warto?
    FF + trzydziestka piątka

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie Odp: Czy warto kupić eL-kę w takim stanie?

Nie warto. Szkoda kasy na nie w pełni sprawne szkło. Za 1600 kupisz wersję 4 a jeśli trochę dołożysz kupisz nawet wersję z IS. A wersją z IS zejdziesz z czasem zdecydowanie niżej niż otwierając obiektyw do 2,8 (nie w pełni sprawny obiektyw). Ja bym się w to nie pchał.... a maiłeś w dłoniach wersję 2,8? To jest nieporęczna ciężka kobyła.... ja miałem i sprzedałem na rzecz chyba w końcu 135/2
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Cytat Zamieszczone przez Sezamek Zobacz posta
    Witajcie mam okazję za 1600zł kupić obiektyw 70-200 f/2.8 L USM z porysowaną dość znacznie przednią soczewką (obudowa też w takim stanie ale bardziej martwię się o optykę)? Sprzedający jest mi w stanie rzucić dowolnym samplem z 5Dc a w tej cenie to mógłbym jedynie mieć wersję f/4, warto?
    Odpuść zagadnienie. Za dobrą sztukę 70-200/2,8 musisz dać 2x tyle. No może min. 3 000zł. To świetny obiektyw. Canon 70-200/4,0 dobrze rysuje, ale rozmycie ładniejsze daje 2,8.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Jak już chcesz tele, to może wybierz 70-200/4 USM non IS, już kasy Ci wystarczy na całkiem dobrą sztukę.
    Do tego konwerter x1,4 i już masz 280 mm ze światłem 5,6 i to w niezłej jakości za godziwe pieniądze.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 19-03-2014 o 20:38

Pełne uzależnienie

Trochę ryzykowne posunięcie, choć przednia soczewka jest mniej odpowiedzialna i nie będzie widać rys na obrazie. Jednakże nastąpi utrata rozdzielczości obrazu i możesz być niezadowolony z jakości przy znacznym powiększeniu.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu Awatar homesicalien

Najbardziej bałbym się o dodatkowe flary na zdjęciach. Rozdzielczość to raczej od rozległych skaz się pogarsza. A kupować nie warto pomimo bardzo niskiej ceny. Ja za swoją f/4 bez IS dałem 1600. Nie rysuje jak stałki, ale i tak ciągle mnie zadziwia ostrością od pełnej dziury i brakiem istotnych wad.

Coś już napisał
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki

Coś już napisał Awatar DrMike
    Miasto
    Bielawa

ja bym wybral na twoim miejscu za ta kaske 70-200 f/4 usm....super szkielko pieknie rysuje , jest pancerne, lekkie i niezniszczalne nie pchaj sie w uszkodzone szkla....

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Grudziądz/Slough UK

a tak offtop...co ludzie robia z tymi szklami ze doprowadzaja je do takiego stanu? to chyba trzeba walczyc w terenie po 12h dziennie albo rzucac o podloge ;]

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Przednia soczewka wygląda tak:
    raczej od upadku to nie są rysy, może nieumiejętne czyszczenie szmatką z piaskiem
    Tele narazie nie kupię, pytałem bo wersje 2.8 są ze 3x droższe pierwszy będzie niestety rozrząd i maglownica w aucie a potem tele do lata mam jeszcze czas :P
    FF + trzydziestka piątka

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów