Szukam opini użytkowników statywów marki Funsports. Szczególnie modelu 663S. W archiwum wszystko dotyczy oswietlenia tej marki, o statywach nic nie wyszukałem.
Szukam opini użytkowników statywów marki Funsports. Szczególnie modelu 663S. W archiwum wszystko dotyczy oswietlenia tej marki, o statywach nic nie wyszukałem.
Mam 666. Chińska kopia manfrotta. Duuużo cięższy. Głowica chodzi płynnie. nogi rozstawiają się w 3 stopniach tylko, ale każda osobno.
To jest statyw stacjonarny do studia lub do wożenia w bagażniku, nie nadaje się by go daleko nosić. Na nogach ma kolce lub po wykręceniu - gumowe nóżki, akurat na teren i do pokoju.
Masa jest w tym przypadku zaletą. Jest bardzo stabilny, rownież z częściowo wysuniętą kolumną. Można bez obaw o poruszenie kadru odpinać aparat i przypinać ponownie.
Raz kopsłem z nim na lodzie, uderzyłem o murek, wgięła się lekko jedna najszersza rurka w jednej nodze, ale wszystko działa i ukruszył mi się ten kawałek z gwintem do paska.... na szczęście reszta głowicy jest cała. Teraz staram się z nim nie przewracać (-:
No i całość, z głowicą 3d, fajnym pokrowcem, kluczykiem do śrubek, ocieplanymi dwoma rurkami, kolcami i gumami kosztowała 300 zł (-: