Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
Pamiętaj tylko, aby w trakcie kazania nie chodzić, nie robić zdjęć i ogólnie nie przeszkadzać. ;-)

pozdro.,
mxw.

Wysłano z D802-PL (4.2.2) za pomocą Tapatalk2.
Tak, wiem. Na kursie (choć to już jakiś czas temu było) ksiądz mówił, że w wielu kościołach księża sugerują, że w tym czasie można wejść na górę, na organy. Tutaj właśnie tak zasugerowano - ja próbowałam skontaktować się jeszcze z księdzem, ustalić jego preferencje ale na razie w zakrystii powiedzieli mi "my jesteśmy liberalni, pani jest po kursie, to dużo!:

--- Kolejny post ---

Zysk - musisz zadzwonić do Kościoła i zapytać o zasady. W przypadku komunii i chrztów, jeśli to imprezy zbiorowe - prawo do fotografowania dostaje tylko jeden fotograf. Niestety. I jest to zrozumiałe bo mielibyśmy rzeszę "rodzinnych paparazzi" błyskających dzieciom po oczach. Być może w ogóle w związku z tym, nie będziesz mógł nic zrobić w kościele (nie polecam partyzantki). Wtedy pomyśl o fotografii przed kościołem, po wyjściu, impreza i jakiś plener. Coś fajnego z przygotowań może też zrobisz.
W kościele, jeśli już okaże się, że możesz fotografować - ja bym została przy obiektywie z jasnością minimum 2.8 jeśli nie masz lampy.
Pooglądaj strony różnych fotografów z ładnymi sesjami dziecięcymi - zrzuć sobie trochę inspiracji. Jak nie możesz zobaczyć kościoła i okolic na żywo - wygooglaj, spróbuj poszukać zdjęć z zew i wew.
Powodzenia!