Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
Widziałeś w akcji topowych fotografów co mieli tylko jedną ogniskową? hmmm coś tu nie hallo :/ Nawet zdjęcia widziałeś! to dobrze że Ci się podobały.
Do torby im nie zaglądałem - może mieli od UWA do Super-Tele, ale ich nie wyciągali. Zakładając, że się nie znam i członkowstwo w WPJA, AGWPJA to jedynie towarzystwo wzajemnej adoracji oraz bycie wykładowcami Akademii Nikona to ściema a liczne wysokie pozycje konkursowe w ISPWP były ustawione to faktycznie nie halo.
Wyobraź sobie małe mieszkanko, PM z wielkim welonem i rozłożystej sukni, wszytskich rodziców (błogosławieństwo ) i malutką kapliczkę, tak na 30 osób. Co Ci z 50mm ? Zrobisz reportaż składający się z samych portertów czy tez bedziesz focić parę z 5 metrów ?
No fakt - tak ciasno nie było to nie musieli wyciągać z torby szerokiego kąta, ceremonia ślubna odbyła się w hallu głównym w wynajętym zabytkowym pałacu. Urzędnik SC był dowieziony na miejsce. Ważniejsi goście z zagranicy podjechali dwoma autokarami po 50 osób reszta limuzynami. Na zabawę nie byliśmy zaproszeni - byliśmy tylko sąsiadami matki panny młodej, zaprezentowała nam album i płytę, Exify potwierdzały to co widziałem na żywo - 50mm
Do tematu.
Oczywiście, że się da 50mm zrobić cały ślub, ale to jest mega ciężkie wyzwanie. Nie dla kogoś kto ślubów nie robi.
Dla niektórych to ułatwienie - odpada dylemat który obiektyw przykręcić.

" Dla mnie gorszym koszmarem niż ślub to są chrzciny.
Pamiętaj - tych dwoje dorosłych to tylko takie "większe dzieci", które dodatkowo są spokojniejsze, mniej się wiercą, częściej chcą współpracować (choć bywają wyjątkowo trudne wyjątki). Trzeba ich tylko rozluźnić aby nie byli spięci i zdjęcia nie były sztywne" LOL
Może to brzmi, śmiesznie , ale to najprawdziwsza prawda ;-)