Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Obiektyw do krajobrazu

Dopiero zaczyna Awatar MaksymilianH
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Obiektyw do krajobrazu

Do APS-C Canona 20mm f/2.8 nie polecam.
    Korzystałem z tego szkła w 20D, i przy krajobrazach nie jest wystarczająco szeroki. Przy reporterce też był dość irytujący - na 2.8 kompletne mydło nawet w środku kadru.
    Dopiero na APS-H i FF okazał się ciekawy, i wart zatrzymania.
    Pozdrawiam
    1D3, 1D, 50 1.4, 70-200, uzupelniamy

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Tak właśnie II wersji, najnowsza to AT-X PRO DX 12-28 mm f/4.
    Top chyba dobra pozycja tym bardziej ze cena nie jest za wysoka ale tez słyszałem o awaryjności tego obiektywu

--- Kolejny post ---

Szukam coś plastycznego ale nie wiem czy przy takich cenach można znaleśc

Coś już napisał Awatar DrMike
    Miasto
    Bielawa

Ja polecam 17-40 f/4 L na aps-c...mam takowy i sprawdza sie w foto krajobrazowym wysmienicie...no i zmiescisz sie w cenie za używke...

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

jeszcze niedawno myślałem o 17-40L ale skreśliłem to szkło jak się dowiedziałem jakie to badziewie na Aps-c.. nie warte pieniędzy. o wiele lepsza propozycją jest C 10-22

Pełne uzależnienie

Moze C17-55f/2.8 nie jest idealny, ale do tej pory nie wymyslono nic lepszego... ... pod APS-C. Juz nie mam APS-C, ale takiego szkla mi brakuje

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez alexsob Zobacz posta
    jeszcze niedawno myślałem o 17-40L ale skreśliłem to szkło jak się dowiedziałem jakie to badziewie na Aps-c.. nie warte pieniędzy. o wiele lepsza propozycją jest C 10-22
    Kto Ci takich głupot naopowiadał - to bardzo fajne szkło. Jak weźmiesz do ręki, to nie będziesz chciał oddać
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Kto Ci takich głupot naopowiadał - to bardzo fajne szkło. Jak weźmiesz do ręki, to nie będziesz chciał oddać
    zgodze sie o tyle, ze 17-40 w cropie jest zupelnie przyzwoite jesli chodzi o ostrosc. na pewno jego bardzo mocnymi punktami sa kontrast i odwzorowanie kolorow.

ale nadal uwazam, ze kupowanie tego szkla co cropa to chybiony pomysl, jesli jest alternatywa pokroju 15-85.
    zwlaszcza, jesli w gre wchodzi focenie z reki
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Obiektyw do krajobrazu

Ja kupiłem 17-40 na cropa, z myślą o późniejszym przejściu na FF. Na cropie wyśmienity, ale musisz mieć na uwadze, że na Twoim canonie będzie to niestety 27-64 więc wcale nie tak szeroko..
    Dlatego jeśli zamierzasz zostać na cropie, polecam to co wyżej: EF-S 10-22.
    Wracając do 17-40, na FF w moim mniemaniu jedynie do krajobrazu lub jako efektowe do architektury. (mocno zniekształca na szerokim kącie).

Wysłane z iPhone przez Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez woytaski ; 20-03-2014 o 15:17
    5DII | 17-40/4L | 24-70/2.8L | 70-200/4L IS | 430 EX

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    zgodze sie o tyle, ze 17-40 w cropie jest zupelnie przyzwoite jesli chodzi o ostrosc. na pewno jego bardzo mocnymi punktami sa kontrast i odwzorowanie kolorow.

ale nadal uwazam, ze kupowanie tego szkla co cropa to chybiony pomysl, jesli jest alternatywa pokroju 15-85.
    zwlaszcza, jesli w gre wchodzi focenie z reki
    widziałem sporo fotek porównanwczych między 15 i 17 mm na cropie i mz różnica niewielka i nie warta zachodu, 13 vs 17 mm jest juz wyraźnie odczuwalne ale 15 nie za bardzo a tym bardziej dziś, gdy PS swietnie skleja panoramy, nawet gdybyś miał dokleić tylko te brakujące 2 mm...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Z tego co wiem to C17-40 jest na pełną klatkę, poza tym wiele negatywnych komentarzy można przeczytać na temat tego szkła chociażby na Canon-board, chodzi mi o użytkowników lustrzanek APS-c
    Chyba lepsza i bardziej niezawodna pozycja jest C10-22 lub T12-24 ale nad ta druga pozycją bym się zastanawiał. Chyba mój wybór padnie miedzy wspomniana Tokiną lub Canonem. Tokina ma ponoć duże aberacje

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Moze C17-55f/2.8 nie jest idealny, ale do tej pory nie wymyslono nic lepszego...
    To tez dobre szkło

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów