Pokaż wyniki od 1 do 10 z 123

Wątek: Crop jako dodatek do full frame?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Crop jako dodatek do full frame?

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak;

[B
    3.[/B]
    Różnica jedynie polega na tym że z powodu mniejszego rozmiaru matrycy w APS-C obraz jest obcięty w stosunku do uzyskiwanego w FF co dokładnie odpowiada temu co robimy w kompie z obrazem z FF gdy go wykadrujemy do rozmiaru obrazu z APS-C.
    Wszystko to co masz z APS-C możesz mieć z FF

4.
    Na obu obrazach wtedy ta sama głębia ostrości, ta sama rozdzielczość, tak samo wygląda na ekranie i na dowolnym powiększeniu, o ile tylko matryce były tej samej technologii.

jp
    Przecież napisałeś wyraźnie ta sama rozdzielczość co nie jest prawdą. Proszę Cię , bądź konsekwentny chociaż.

--- Kolejny post ---

[QUOTE=jan pawlak;

Oczywiście forum jest po to by wymieniać poglądy, każdy może mieć swoje.
    Jeśli ktoś się z kimś nie zgadza i chce jednak dyskutować to powinien używać merytorycznych argumentów.

jp[/QUOTE]

Jakich Kolego używasz argumentów to już wiemy. Starałem się tylko dociec skąd taki pomysł, bo identyczne matryce w APS-C i FF, to czysta utopia, nie mająca odzwierciedlenia w rzeczywistości.
    Teraz ja mam powody do uśmiechu Merytoryczny argument jest taki, że np. FF 6D ma matrycę 20,2 mln punktów a APS-C 7D 18,0 mln punktów - to jak one mogą być identyczne ?
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 20-03-2014 o 17:58
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uprawnienia umieszczania postów