Pokaż wyniki od 1 do 10 z 123

Wątek: Crop jako dodatek do full frame?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Crop jako dodatek do full frame?

Bolek 02

wiesz, tutaj trochę ponuro a Ty poprawiłeś mi humor
    Co do rozdzielczości to niestety nie jest prawda Nie wiem co masz na myśli pisząc o tej samej technologii, ale i tak zdecydowanie NIE.

Czyli NIE wiesz o co chodzi ale się NIE zgadzasz.

Ta sama technologia to miedzy innymi matryce wycięte z tego samego plastra a więc o tej samej gęstości liniowej .
    Czyli plik z APS-C zawiera informacje z tej samej ilości pikseli co plik z FF po wykadrowaniu do rozmiaru APS-C

Czyli ta sama rozdzialczość obu obrazów.
    Nadal się nie zgadzasz ?

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 19-03-2014 o 17:44
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Spróbuj np. wykonać porządne zdjęcie ptaka w locie lub konia w galopie przy pomocy FF
    Nie wiem z czym masz problem.Te modele przyśpieszaja szybciej niż ptaki czy konie .

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Bolek 02

Ta sama technologia to miedzy innymi matryce wycięte z tego samego plastra a więc o tej samej gęstości liniowej .
    Czyli plik z APS-C zawiera informacje z tej samej ilości pikseli co plik z FF po wykadrowaniu do rozmiaru APS-C

Nadal się nie zgadzasz ?
    Ja się zgadzam
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie

Bolek 02

wiesz, tutaj trochę ponuro a Ty poprawiłeś mi humor
    Co do rozdzielczości to niestety nie jest prawda Nie wiem co masz na myśli pisząc o tej samej technologii, ale i tak zdecydowanie NIE.

Czyli NIE wiesz o co chodzi ale się NIE zgadzasz.

Nadal się nie zgadzasz ?

jp
    Nie, bo to tylko czysta teoria, która w praktyce się nie zdarza. Nie ma dwóch identycznych matryc, więc Twoja teoria jest tylko czystą dywagacją.
    Jak lubisz eksperymentować, to weź zrób dwa identyczne ujęcia jedno cropem na gotowo a drugie przy pomocy FF i wycropuj - wtedy zrozumiesz co mam na myśli
    Szkoda czasu na czystą teorię, która w życiu nie ma zastosowania -sorry, ale rozdzielczości nie będą tożsame.
    PS. cieszę się, że masz powody do uśmiechu, choć bezpodstawne, ale co tam - śmiech to zdrowie
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 19-03-2014 o 20:48
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie

Bolek 02

Nadal się nie zgadzasz ?

jp
    nie jestem Bolkiem, ale spytam tak dla ustalenia które matryce APS-C i FF są w tej samej technologii 5DI i 350D? ale nie wiem czy technologia była ta sama - chyba nie, mówimy o czymś realnym czy czy rozważamy co by było gdyby takie matryce istniały?
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów