Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: 70-200 druga wadliwa sztuka w ciągu roku...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: 70-200 druga wadliwa sztuka w ciągu roku...

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    No właśnie wiem. Nie mam co narzekać na optykę. Chodzi mi o ten nieszczęsny AF.
    Chyba że Canon kładzie lachę na jakość no i efekt jest jaki jest...
    Jedna walnięta sztuka może się trafić. Raz to i zakonnicy się zdarzy...
    Ale dwie w mniej niż rok to już przesada.
    mydło mydłem ale co temu "AFu" się stało tzn. jak serwis opisuje to uszkodzenie? może IS zwariował?
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 17-03-2014 o 11:02
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony Awatar trothlik

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    mydło mydłem ale co temu "AFu" się stało tzn. jak serwis opisuje to uszkodzenie? może IS zwariował?
    AF umarł wczoraj i serwis jeszcze nie zerkał. Jak działa AF z USM to posiadacz elki wie. Cichutko i prędziutko. W tym przypadku coś cicho chrobocze, skala chodzi wolniej niż w szkłach na S. A jak próbowałem pokręcić pierścieniem, to mimo że pierścień chodzi lekko skala przesuwa się bardzo powolutku a czasem staje, a czasem w ogóle nie reaguje na ruch pierścieniem.
    Szkło jeszcze na gwarancji wiec liczę na zwrot kasy.
    Parafrazując klasyka "jeśli nie 70-200 to co?"
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Szkło jeszcze na gwarancji wiec liczę na zwrot kasy.
    Jeszcze nie słyszałem o takim przypadku, żeby Canon zwrócił kasę po pierwszej awarii. Daj znać, bo to będzie precedens.

Wymienia pewnie napęd USM.

Nie chcę Cię wprawić w depresję, ale ja też najpierw wysłałem do serwisu zanim oddałem do sklepu ten egzemplarz z uwalonym AF (bo wydawało mi się, że warto go zatrzymać, jako że był wyjatkowo ostry). Kiedy wrócił, to aż zawyłem z bólu po szybkim teście na widok potwornego mydła. Po prostu go zepsuli optycznie. Nawet nie testowałem AF, natychmiast wysłałem z powrotem do Amazon, z którym o wiele łatwiej się dogadać niż z Canonem.

Uzależniony Awatar trothlik

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Jeszcze nie słyszałem o takim przypadku, żeby Canon zwrócił kasę po pierwszej awarii. Daj znać, bo to będzie precedens.
    Sklep zwrócił mi kasę od ręki w przypadku pierwszego szkła.
    Dlatego liczę teraz na to samo. Bo przy zakupie jest zapis że szkło ma 2 lata gwarancji a kupiłem go jakoś w połowie stycznia w zeszłym roku.
    Bedę wolny około czwartku i postaram się załatwić wszystko jak należy. Dam znać co i jak.
    A wtedy... kolejny zoom czy raczej 135? Ułożę pasjansa
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Dlatego liczę teraz na to samo. Bo przy zakupie jest zapis że szkło ma 2 lata gwarancji a kupiłem go jakoś w połowie stycznia w zeszłym roku.
    Bedę wolny około czwartku i postaram się załatwić wszystko jak należy. Dam znać co i jak.
    Jak dostaniesz kasę kup sobie Canona 70-200/2,8 L USM, to całkiem inna bajka. A bez stabilizacji uwierz mi można żyć.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Gwarancja nie oznacza zwrotu kasy.

Uprawnienia umieszczania postów