Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: 70-200 druga wadliwa sztuka w ciągu roku...

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie Odp: 70-200 druga wadliwa sztuka w ciągu roku...

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    nie, od macania to raczej nic się złego ze szkłem nie stanie, jak długo chodził ten pierwszy? rozumiem że krótko skoro wymienili? a drugi? mój ma ponad dwa lata ale ja tak naprawdę intensywnie używam dwa razy w roku, więc na elkę to powinno być nic. Może jakis specyficzny sposób użytkowania, gdzieś czytałem że panoramowanie (właściwie to chodziło o intencjonalne poruszenie, a nie panoramowanie ale wpływ powinien być taki sam) wpływa na żywotność sprzętu ale nie pamiętam co padało migawka czy obiektyw.
    Pierwszy się rozsypał szybciutko, jakieś 2 tygodnie po zakupie. Drugi po roku. Zawsze myślałem że sprzęt ma pracować a nie leżeć w domu w gablotce. Żadnego panoramowania nie uskuteczniam a szkło było używane jak należy, tzn. nie rzucane, zostawiane na zewnątrz itp itd. No chyba że padł ten złom przez zdjęcia seryjne...

A może pogonić wszystko w jasną... i iść do konkurencji?
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Pełne uzależnienie

strach się bać, też uważam że sprzęt ma focić, a nie leżeć ale po prostu szerokiego częściej używam, a przy moim amatorskim foceniu z tą intensywnością różnie bywa jest wena i czas to focę, jak nie ma weny to nie focę .
    wszędzie dobrze gdzie nas nie ma - to o zmianach jak się poczyta żółte forum to można powiedzieć tylko jedno - wsio ryba wszędzie narzekają
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 18-03-2014 o 00:38
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

mi ostatnio padła jedna z elek
    w serwisie się spytali czy upadla, no nie
    w życiu,dbam o szkła lepiej niż o koty
    ale przypomniałem sobie ze potracił mnie samochód,niby nic się nie stało, ale aparat miałem na ramieniu w futerale w momencie uderzenia
    i chyba jednak stało się , obiektyw przyjął uderzenie
    nic innego stać się nie mogło

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    strach się bać, też uważam że sprzęt ma focić, a nie leżeć ale po prostu szerokiego częściej używam, a przy moim amatorskim foceniu z tą intensywnością różnie bywa jest wena i czas to focę, jak nie ma weny to nie focę .
    Moja 16-35 śmiga już 5 rok. Zanim pojawił sie 70-200 była w sumie przybita gwoździami. Pomijam fakt że kiedyś nie mogłem poruszyć pierścieniem od ostrości bo się śrubka obluzowała. Ale to był incydent. Kiedyś się córcia postarała i eLa zaliczyła glebę, poza powyginanym pierścieniem od Cokina nie stało się nic. Czy to znaczy że są eLki "pierwszej i drugiej świeżości"?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    mi ostatnio padła jedna z elek
    w serwisie się spytali czy upadla, no nie
    w życiu,dbam o szkła lepiej niż o koty
    ale przypomniałem sobie ze potracił mnie samochód,niby nic się nie stało, ale aparat miałem na ramieniu w futerale w momencie uderzenia
    i chyba jednak stało się , obiektyw przyjął uderzenie
    nic innego stać się nie mogło
    Życie, czasem i tak bywa ale temu nic się nie stało. Padł w czasie pracy i tyle... Zobaczymy co zawyrokują w sklepiku
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    Szkło jeszcze na gwarancji wiec liczę na zwrot kasy.
    Jeszcze nie słyszałem o takim przypadku, żeby Canon zwrócił kasę po pierwszej awarii. Daj znać, bo to będzie precedens.

Wymienia pewnie napęd USM.

Nie chcę Cię wprawić w depresję, ale ja też najpierw wysłałem do serwisu zanim oddałem do sklepu ten egzemplarz z uwalonym AF (bo wydawało mi się, że warto go zatrzymać, jako że był wyjatkowo ostry). Kiedy wrócił, to aż zawyłem z bólu po szybkim teście na widok potwornego mydła. Po prostu go zepsuli optycznie. Nawet nie testowałem AF, natychmiast wysłałem z powrotem do Amazon, z którym o wiele łatwiej się dogadać niż z Canonem.

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Jeszcze nie słyszałem o takim przypadku, żeby Canon zwrócił kasę po pierwszej awarii. Daj znać, bo to będzie precedens.
    Sklep zwrócił mi kasę od ręki w przypadku pierwszego szkła.
    Dlatego liczę teraz na to samo. Bo przy zakupie jest zapis że szkło ma 2 lata gwarancji a kupiłem go jakoś w połowie stycznia w zeszłym roku.
    Bedę wolny około czwartku i postaram się załatwić wszystko jak należy. Dam znać co i jak.
    A wtedy... kolejny zoom czy raczej 135? Ułożę pasjansa
    trothlik

Dlatego liczę teraz na to samo. Bo przy zakupie jest zapis że szkło ma 2 lata gwarancji a kupiłem go jakoś w połowie stycznia w zeszłym roku.
    Bedę wolny około czwartku i postaram się załatwić wszystko jak należy. Dam znać co i jak.
    Jak dostaniesz kasę kup sobie Canona 70-200/2,8 L USM, to całkiem inna bajka. A bez stabilizacji uwierz mi można żyć.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki

Hmmm...stwierdzenie że fotografia to drogie hobby nabiera nowego znaczenia...mój c70-300is padł na amen,naprawa okazała się nieopłacalna. Przymierzam się do tamrona.

Gwarancja nie oznacza zwrotu kasy.

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

No dokładnie. Teraz mam cofkę do tego szkła.
    Co do używek to nigdy nie kupuję. Wyobraź sobie że sprzedałem ci to szkło w zeszłym tygodniu, miałem taki zamiar a i wówczas śmigało pięknie.
    A wczoraj klops...szkoda gadać
    Rozmyślam nad innym szkłem tylko co to będzie jak znów trafię na syf?
    Przypomina ruską ruletkę.Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji...nawet sprawdzenie obiektywów przez kolegów z forum(znalazłem tu takie posty)może nie rozwiązać wątpliwości,jeżeli obiektyw miałby paść po kilku dniach czy tygodniach.Jeżeli chodzi o nówki to ciekawy jestem jak wygląda awaryjność w segmencie z literą L obiektywów canona.Padły ci właśnie nowe obiektywy,a w odpowiedziach masz sztuki bezawaryjne,ale co najmniej kilkuletnie.Co jest pewne,że takie informacje potrafią skutecznie odstraszyć potencjalnych przyszłych nabywców.Sam składam na tamrona(70-300 USD VC) i mam nadzieję,że obiektyw pod względem bezawaryjności stanie na wysokości zadania.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów