Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Statyw FOTOMATE VT-7005D - filmowanie + zdjęcia

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Statyw FOTOMATE VT-7005D - filmowanie + zdjęcia

Cytat Zamieszczone przez krzysztof.grafik Zobacz posta
    Filmuję Canonem 5d mk.III ze stabilizatorem Glidecam X-10 i jestem z niego bardzo zadowolony.
    Sprzęt do filmowania za ponad 20 tys., to może warto by trochę jeszcze dołożyć do tego statywu? Rozumiem, że to już nie jest amatorka, więc zastanowiłbym się nad nogami + 2 głowice (jedna do foto, jedna do video) jeśli traktujesz to poważnie i cenisz sobie wygodę pracy, a nie walkę ze sprzętem (ew. taniej - dwa osobne tanie statywy). Propozycja dużo przekracza budżet, ale przy wymienionym sprzęcie i planowanym zastosowaniu moim zdaniem jeden statyw za 400 zł to za mało. Jeśli ma być trwale, poważnie, wygodnie i bezpiecznie, to bym dołożył...
    Z tym co wymieniłeś - dać się da, ale będzie to zawsze duży kompromis jeżeli Ci zależy i na foto i na video. Na statywach foto komfortowe i łatwe zrobienie jakiegokolwiek panoramowania będzie trudne. Natomiast statywy video trudno zaadaptować do zdjęć i tym samym ograniczają zakres i wygodę pracy.
    Mam doświadczenie z Velbon'em (podobny model, ta sama półka). Bardzo szybko się zużył praktycznie pod każdym względem i jakikolwiek komfort pracy czy bezpieczeństwo sprzętu na nim były wątpliwe. Podejrzewam, że z tymi może być podobnie. Od 2 lat używam zestawu 055xprob + 701HDV, który przeszedł naprawdę dużo i zarówno mechanicznie jak i wizualnie jest jak nówka. Tylko właśnie czasem brakuje mi głowicy foto.
    Ostatnio edytowane przez zaitsev ; 17-03-2014 o 00:28

Uprawnienia umieszczania postów