Manuali nie podpinałem a dlaczego pytasz?Zastanawiam się jeszcze nad canonem 7d ale nie wiem czy warto go brać bo podobno niedługo ma być następca i pewnie 7d sporo po tym stanieje.
Manuali nie podpinałem a dlaczego pytasz?Zastanawiam się jeszcze nad canonem 7d ale nie wiem czy warto go brać bo podobno niedługo ma być następca i pewnie 7d sporo po tym stanieje.
Porównując 7D i 60D - różnica jak dla mnie - AF w 7D lepszy, bo więcej pól i więcej kl/s, jeżeli jednak wystarczy Ci te 9 punktów w 60D, różnicy innej nie ma![]()
/ Canon /
Pytanie nie do mnie ,ale się wtrącę.
Z K-5 wypóbowałem wiele manualnych obiektywów,łacznie z jasnymi i kultowymi,nawet z M42.
IMHO ,te wszystkie "swietne" 30-40 letnie obiektywy wypadają tak sobie na tle nowoczesnych .
O wygodzie z korzystania z AF nie wspominając.Owszem do zabawy-jak najbardziej TAK.
Jest kwestia ceny:kilkadziesiat pln vs np.dwatysiące.
Odwrót od obiektywów manualnych jest zauważalny w każdym systemie,częśc ortodoksów
pastwiących sie nad kwiatkami i innymi co się nie ruszają-będzie manuale chwalić .
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII