pierwsze slysze zeby pozostale tryby bylo dla osob ktore chca "fotografowac tworczo" hehe ja zawsze myslalam ze dla osob ktore chca dopasowac ustawienia aparatu do swoich potrzeb gdy pelen automat nie koniecznie dobiera ustawienia tak jakbysmy chcieli. chociazby w sporcie skrocic sobie czas zeby zamrozic ruch, a nie miec obiektu na ktorym nam zalezy rozjechanego na cale zdjecie, czy po kombinowac z przesloną, zeby w np portrecie uwage przyciągał "model" a nie wsszystko co przed nim i za nim. skąd nasz aparat w trybie auto ma wiedziec na czym akurat w danym momencie nam zalezy? gdybym chciala bawic sie w pstrykanie na pelnym automacie, nie kupowala bym lustrzanki tylko robila zdjecia z telefonu. ale po Twojej wypowiedzi i przegladnieciu Twojej galeri, rozumiem ze fotografujesz przede wszystkim na "trybie zielonym"
btw. kazdy uczy sie z innych zrodel, jedni na kursach, inni z ksiazek, jeszcze inni od doswiadczonych kolegow/kolezanek, a jeszcze inni w tym ja, szukają pomocy i informacji w internecie, na forach. to ze czegos nie wiem teraz, nie znaczy ze mam do konca zycia pstrykac w trybie auto. jak czegos nie wiem to pytam. kto pyta nie błądzi. stanie w miejscu mnie nie bawi wole isc do przodu.