Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Funkcje w 350d-ekspozycja wielokrotna?

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pito
    Moze po to by autor mogl powiedziec ze jest to zdjecie a nie fotoszop
    I naświetlisz plik cyfrowy w Opemusie na papierze z gradacja miękką???
    MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Theoo
    Lepiej kup laptopa i wsadz PS-a. Wtedy będziesz miał przenikania i nie dokońca cool bo tak naprawdę CRT dopiero ma prawdziwą 32 bit. głębię. Płaszczaki tego nie dają.
    To oczywiście rada dla Wojtka_J i AdrianaP

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Widziałem kompakcik casio, który miał jakieś opcje tego typu: np. zapisuje najpierw pół zdjęcia, a potem drugie pół. W ten sposób 2 osoby mogą się sfotografować razem same, bez statywu
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

Bawiłem się ostatnio jakimś kompaktem Nikona, który zapisywał serię 16 zdjęć jako jakieś "multi-image" czy coś w tym stylu - sprowadzało się to do zrobienia czegoś na zasadzie stykówek 4x4 z tych 16 fotografii w 1 JPGu. Podejrzewam, że wszystkie te zdjęcia są buforowane, przetwarzane i zapisywane w 1 pliku.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Widziałem kompakcik casio, który miał jakieś opcje tego typu: np. zapisuje najpierw pół zdjęcia, a potem drugie pół. W ten sposób 2 osoby mogą się sfotografować razem same, bez statywu
    Ciekawe jak dzieli ten kadr? 1/2 w poziomie czy pionie. No i słynne a co z księżycem??? Bo chyba o to tu biega by mieć piekny księżyc w krajobrazie tuż po zachodzie słońca

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal-Czuba
    Bawiłem się ostatnio jakimś kompaktem Nikona, który zapisywał serię 16 zdjęć jako jakieś "multi-image" czy coś w tym stylu - sprowadzało się to do zrobienia czegoś na zasadzie stykówek 4x4 z tych 16 fotografii w 1 JPGu. Podejrzewam, że wszystkie te zdjęcia są buforowane, przetwarzane i zapisywane w 1 pliku.
    Jest zdaje się duża różnica pomioędzy Multi exposure a multi image

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

Jest zdaje się duża różnica pomioędzy Multi exposure a multi image
    Mówiłem, że nie wiem jak to się tam nazywa ale chodziło mi o coś podobnego do tego, co opisał Tomek. A przede wszystkim chodziło mi o ten "wielokrotny zapis" w tym samym pliku JPG - chyba faktycznie nie jest możliwy.

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    A czy to nie jest czasem do stereografii? Jakis kompakt mial taka funkcje ale nie pmaietam jaki.
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Riccardo
    A czy to nie jest czasem do stereografii? Jakis kompakt mial taka funkcje ale nie pmaietam jaki.
    Panowie - do książek. Choćby na chwilę. Nie sterografia tylko steroskopia i to zupełnie inna bajka. Stereoskopia słuzyła do wykonania dwóch slajdów. Obydwa obiektywy miały wspólną oś i były umieszczone pod pewnym katem w stsunku do niej. Potem slajdy wkładało się w specjalne okulary i miało się trójwymiar

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Panowie - do książek. Choćby na chwilę. Nie sterografia tylko steroskopia i to zupełnie inna bajka. Stereoskopia słuzyła do wykonania dwóch slajdów. Obydwa obiektywy miały wspólną oś i były umieszczone pod pewnym katem w stsunku do niej. Potem slajdy wkładało się w specjalne okulary i miało się trójwymiar
    Fakt - stereoskopia.
    Ale nie koniecznie dwa slajdy - moze byc jeden - mozna to uzyskac stosujac np. rosyjska przystawke SKF-1 lub Loreo 3d lens in cap (www.loreo.com). A co do kompaktu to widzialem gdzies taki - robilo sie zdjecie, potem przesuwalo aparat o te 6 cm i robilo drugie a aparat pomagal w prawidlowym ustawienu. Mozna to oczywiscie uzyskac przesuwajac normalny aparat. Metod jest pare, oczywiscie najlepsza metoda sa dwa aparaty, ale do zabawy i osiagniecia zadowalajacych efektow wystarczy jeden. Ja dla odmiany odesle Cie do googli
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów