Witam ponownie.Mam pytanie czy jest w Canonie 350d funkcja ekspozycji wielokrotnej czyli naświetlenie jak by 2 zdjęć na 1?Czy występuje to tylko w lustrzankach analogowych?
Witam ponownie.Mam pytanie czy jest w Canonie 350d funkcja ekspozycji wielokrotnej czyli naświetlenie jak by 2 zdjęć na 1?Czy występuje to tylko w lustrzankach analogowych?
Nie znam 350d, ale nie sądzę, poza tym wydaje mi się, że mijało by się to z celem - lepiej zrobić to w programie graficznym, można wtedy dokładnie ustawić kolejność, stopień przenikania itp.
Potwierdzam to co mówił przedmówca, totalnie niepotrzebna funkcja. Niestety jak się już człowiek "scyfrzył" to musi się "skomputerować" i poznać parę graficznych myków![]()
Czy 20D ma tą funkcję?
PS: W niektórych sytuacjach to bardo potrzebna funkcja
Pozdrawiam ;-)
Adrian
w programie wiem że można ale jak się jest gdzieś na wyjeżdzie i nie ma co robić to jest to ciekawa funkcja do zabawy.No nic.Dzięki za info.
No trzeba będzie się pobawić po przyjeździeA w jakich sytuacjach może to być potrzebna funkcja? W analogu trzeba naświetlić film, wywołać i dopiero efekt (jaki był taki był). A teraz pstryk-myk PS, warstwy (ile pamięć pozwoli) i efekty praktycznie nieograniczone
A na dodatek jeszcze zdjęcia zostają osobno.
Z tego co pamiętam ta funkcja nazywa się multiexposure i jest dostępna li tylko w analogach np. Ricoh KR10M. Cyfry tego nie mają ze względu sposób zapisu zdjęcia. Poprostu kolejny zapis w danym sektorze pamięci powoduje usunięcie poprzedniego zapisu. Pozostaje tylko PS i inne programy graficzne.Zamieszczone przez wojtek_j
MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!
Ale można sofcik w aparacie, który nałoży klatki z określonym przenikaniem (zależnym np. od naświetlenia klatki/ekspozycji lub histogramu), albo wg jakiejś definicji użytkownika. Tylko po co by to było? Może mnie ktoś przekona (?)
Moze po to by autor mogl powiedziec ze jest to zdjecie a nie fotoszop![]()
Tylko pamięci operacyjnej będzie mało, ekranik w body też kiepski. Lepiej kup laptopa i wsadz PS-a. Wtedy będziesz miał przenikania i nie dokońca cool bo tak naprawdę CRT dopiero ma prawdziwą 32 bit. głębię. Płaszczaki tego nie dają.Zamieszczone przez Raff
![]()
MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!