Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Funkcje w 350d-ekspozycja wielokrotna?

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Funkcje w 350d-ekspozycja wielokrotna?

Witam ponownie.Mam pytanie czy jest w Canonie 350d funkcja ekspozycji wielokrotnej czyli naświetlenie jak by 2 zdjęć na 1?Czy występuje to tylko w lustrzankach analogowych?

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

Nie znam 350d, ale nie sądzę, poza tym wydaje mi się, że mijało by się to z celem - lepiej zrobić to w programie graficznym, można wtedy dokładnie ustawić kolejność, stopień przenikania itp.

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Potwierdzam to co mówił przedmówca, totalnie niepotrzebna funkcja. Niestety jak się już człowiek "scyfrzył" to musi się "skomputerować" i poznać parę graficznych myków

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Czy 20D ma tą funkcję?
    PS: W niektórych sytuacjach to bardo potrzebna funkcja

Pozdrawiam ;-)
    Adrian

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

w programie wiem że można ale jak się jest gdzieś na wyjeżdzie i nie ma co robić to jest to ciekawa funkcja do zabawy.No nic.Dzięki za info.

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No trzeba będzie się pobawić po przyjeździe A w jakich sytuacjach może to być potrzebna funkcja? W analogu trzeba naświetlić film, wywołać i dopiero efekt (jaki był taki był). A teraz pstryk-myk PS, warstwy (ile pamięć pozwoli) i efekty praktycznie nieograniczone A na dodatek jeszcze zdjęcia zostają osobno.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek_j
    Witam ponownie.Mam pytanie czy jest w Canonie 350d funkcja ekspozycji wielokrotnej czyli naświetlenie jak by 2 zdjęć na 1?Czy występuje to tylko w lustrzankach analogowych?
    Z tego co pamiętam ta funkcja nazywa się multiexposure i jest dostępna li tylko w analogach np. Ricoh KR10M. Cyfry tego nie mają ze względu sposób zapisu zdjęcia. Poprostu kolejny zapis w danym sektorze pamięci powoduje usunięcie poprzedniego zapisu. Pozostaje tylko PS i inne programy graficzne.
    MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ale można sofcik w aparacie, który nałoży klatki z określonym przenikaniem (zależnym np. od naświetlenia klatki/ekspozycji lub histogramu), albo wg jakiejś definicji użytkownika. Tylko po co by to było? Może mnie ktoś przekona (?)

Domyślnie

Moze po to by autor mogl powiedziec ze jest to zdjecie a nie fotoszop

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raff
    Ale można sofcik w aparacie, który nałoży klatki z określonym przenikaniem (zależnym np. od naświetlenia klatki/ekspozycji lub histogramu), albo wg jakiejś definicji użytkownika. Tylko po co by to było? Może mnie ktoś przekona (?)
    Tylko pamięci operacyjnej będzie mało, ekranik w body też kiepski. Lepiej kup laptopa i wsadz PS-a. Wtedy będziesz miał przenikania i nie dokońca cool bo tak naprawdę CRT dopiero ma prawdziwą 32 bit. głębię. Płaszczaki tego nie dają.
    MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów