Pokaż wyniki od 1 do 10 z 212

Wątek: Canon 6D/5Dmk3 + jeden obiektyw w podróż

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Canon 6D/5Dmk3 + jeden obiektyw w podróż

Dzięki za odpowiedzi.
    Co do uszczelnienia 5Dmk3 jest podobno duzo lepiej niż 6D. Zastanawiam się czy 6D da radę przy dużej wilgotności powietrza. Co do 24-105 to z testów które przeglądałem wynika że niby 24-70 f4 IS jest ostrzejszy. Marti mnie tylko światło F4 do portretów.
    A jakie macie doświadczenia z Tamronem 24-70? Nie miałem do czynienia z tym szkłem, jednak światło 2.8 i stabilizacja to kusząca opcja ( i dużo tańsza ) niż canon 24-70 f2.8 II bez stabilizacji

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez pawel11 Zobacz posta
    Dzięki za odpowiedzi.
    Co do uszczelnienia 5Dmk3 jest podobno duzo lepiej niż 6D. Zastanawiam się czy 6D da radę przy dużej wilgotności powietrza. Co do 24-105 to z testów które przeglądałem wynika że niby 24-70 f4 IS jest ostrzejszy. Marti mnie tylko światło F4 do portretów.
    A jakie macie doświadczenia z Tamronem 24-70? Nie miałem do czynienia z tym szkłem, jednak światło 2.8 i stabilizacja to kusząca opcja ( i dużo tańsza ) niż canon 24-70 f2.8 II bez stabilizacji
    Szykuje się Ci świetna wyprawa i zdecydowanie warto kupić dobry zestaw na różne, często niespodziewane warunki pogodowe tu wybrałbym 5dIII (vs 6d) co do szkieł, jeżeli tylko jedno (co jest bardzo dużym ograniczeniem) to 24-105/4, które nie jest lepsze optycznie od 24-70/4, testowałem tydzień temu . Na Twoim miejscu kupiłbym jednak dwa szkła 24-70/4 + 70-200/4 LIS lub 2.8 II. Zwiedziłem jak na razie Nepal, Indie, Alpy dookoła Mont Blanc, Dolomity, Lofoty w Norwegii i pomimo posiadania stałek w zakresie od 14 do 50 mm rozważam również zakup 24-70/4 jak bardzo uniwersalne szkło do podróży z bonusem w postać IS i macro .

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Wymieniłeś:
    Indie, Nepal, Birme, Tajlandie, Kambodże, Laos, Malezje, Filipiny oraz kilka indonezyjskich wysp.
    Przy takiej wyprawie zabierasz przecież duży bagaż w który wrzucisz sprzęt:ładowarki,baterie,radio,adapter, itd ,a na wycieczkę zabierzesz tylko to co będzie potrzebne.
    Plecak:krecisz !
    nawet mały LOwePro pomieści:L100-400+TC1,4 plus Tokina 16-28plusBodyDIIIplus 24-105 i jeszcze jest miejsce na flaszki z woda ,accu i wiele innych

Zabieramy tylko plecaki 40 litrowe, nie mamy innych bagaży. Będę miał torbe na ramę ze sprzętem, którą w trakcie transportu będę trzymał w plecaku.
    Nie możemy sobie pozwolić na duży bagaż z uwagi na częste wyprawy w góry ( w tym himalaje ) i każdy dodatkowy kilogram będzie miał znaczenie.
    Myślę, że torba na ramię się sprawdzi np jak zostawimy plecaki w hotelu i wyjdziemy na miasto. http://rthomps2.umwblogs.org/files/2008/10/1511_07.jpg

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Szykuje się Ci świetna wyprawa i zdecydowanie warto kupić dobry zestaw na różne, często niespodziewane warunki pogodowe tu wybrałbym 5dIII (vs 6d) co do szkieł, jeżeli tylko jedno (co jest bardzo dużym ograniczeniem) to 24-105/4, które nie jest lepsze optycznie od 24-70/4, testowałem tydzień temu . Na Twoim miejscu kupiłbym jednak dwa szkła 24-70/4 + 70-200/4 LIS lub 2.8 II. Zwiedziłem jak na razie Nepal, Indie, Alpy dookoła Mont Blanc, Dolomity, Lofoty w Norwegii i pomimo posiadania stałek w zakresie od 14 do 50 mm rozważam również zakup 24-70/4 jak bardzo uniwersalne szkło do podróży z bonusem w postać IS i macro .
    Cenna uwaga co do canona 5D mk3. Plusem napewno jest lepsze uszczelnienie ( minus to waga ). Canona 70-200 F4 IS juz mam. Czytając wasze wypowiedzi coraz bardziej myślę, żeby go zabrać. A ma ktoś jakieś doświadczenia z Tamronem 24-70?

Uprawnienia umieszczania postów