Pokaż wyniki od 81 do 90 z 212

Wątek: Canon 6D/5Dmk3 + jeden obiektyw w podróż

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Canon 6D/5Dmk3 + jeden obiektyw w podróż

Cytat Zamieszczone przez pawel11 Zobacz posta
    Dziękuję wszytskim za dotychczasowe wypowiedzi.
    Myślę, że na wyjazd z plecakiem mniejszy 6D powinien być bardziej poręczny i zawsze to troche lżej w plecaku.
    Zastanawiam się czy przy nowym canonie 24-70 f2.8 II dam rade robic zdjęcia z ręki, np zachodów/wschodów słońca w górach bez statywu :/
    Dlatego właśnie myslę o tamronie 24-70 lub canonie 24-70 f4 IS. Malutki statyw byłby jakimś rozwiązaniem, ale w przeszłości już miałem problemy na lotnisku ze statywem w bagażu podręcznym.
    Obawiam się tylko loterii z tamronami i autofocusem
    Pawle to kwestia tego jaką masz rękę)Ale szczerze do tego typu zdjęć chyba warto jednak mieć statyw. Powiem Ci że ja swojego czasu miałem problem ze statywem i jego dźwiganiem. Zdecydowałem się na węglowy i to były najlepiej wydane pieniądze. Noszę go zawsze przypiętego do plecaka i nie odczuwam ciężaru. Więcej waży mój 70-200 niż statyw. A w podróży szczerze statyw też się przydaje. Skoro masz doświadczenie podróżnicze to myślę że spokojnie dostosujesz swój sprzęt, a czy będziesz dźwigał plecak z 5kg czy 6kg to czy będzie to taka straszna różnica?.. to musisz sam sobie odpowiedzieć, na tyle ile znasz swój organizm będziesz wiedział.
    Ostatnio edytowane przez Gregolius ; 15-03-2014 o 09:23
    CANON Laik

Uprawnienia umieszczania postów