Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
Nie chce mi się) odpisywać na każdą brednię ,szczególnie kolegi:likuidsound,więc odpowiem ogólnie:
zmieniamy :auta,telewizory,rowery ,pralki i lodówki na lepsze lub dla odmiany.
Też tak zrobiłem.Zamieniłem bardzo dobrego Pentaxa K-5 na jeszcze lepszego Canona 5D3.
Taką miałem fanaberię i uj Ci kolego likuidsound do tego.
A moje opinie są tak samo dobre jak Twoje,tak samo wartościowe lub :nie.
Do Bolek,jak tobie w kieszeń nie zaglądam.Wydaję kasę tak jak chcę: na wódkę,aparaty czy podróże.
jak będę chciał to wbiję swoim aparatem gwóźdź w deskę ,
i co wtedy napiszesz ?
Nie do wiary jak niektórym zal dupę ściska z byle powodu
a czy ja piszę coś w temacie Twojego wyboru 5D? Chyba Ci się posty pomyliły...punktuje Twoje nie racjonalne argumenty. Jak sobie nie radzisz ze słowem pisanym to odpuść sobie forum.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez pawel11 Zobacz posta
Do tej pory podróżowałem z C50D + 17-55 i czasami 70-200. BYły to wyjazdy kilkutygodniowe. Teraz będzie kilka miesięcy, a może i rok. Dlatego dobre lustro i dobry obiektyw to dla mnie priorytet.
Nie chciałbym po powrocie pluć sobie w brodę, że jakośc zdjęć jest dla mnie niezadowalająca, a nie chciałbym coś gorszego niż obrazek z canona 17-55 ( niestety pod pełną klatkę nie podejdzie ).
Także 6D + C24-70 f4 IS to w miare dobry kompromis wagi do jakości. Jedyne co mi przeszkadza to że nie nadaje się zbytnio do portretów. Ewentualnie wcisnąć gdzieś C50 f1.4
Tamron 24-70 f2.8 do portretów już bardziej dałby radę, niestety trafiają się "miękkie" sztuki
Paweł odpuść ten IS. Na 2.8 zrobisz dużo lepsze portrety na 70mm niż na 4.0 a na zachody słońca żeby robić zdjęcia z ręki nie wyjdzie z ISO wyżej jak 800 (przy f/2.8) co dla 6D/5Dmk3 to jest śmiech na sali. Poza tym 24-70L II deklasuje 24-70 4L i 24-105L jakością obrazka.