Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
Od body i szkła po GPS i krzaczki,zakładam,ze autor topicu się cieszy .
- GPS to bajer,zabawka.Miałem ( hmmm.. w tamtym rejonie) ,nawet z uproszczoną nawigacją(świetne Pentaxowe rozwiązanie).I co z tego ,jeśli w 80% nie mamy sygnału,
bo: góry,budynki,budowle wewnątrz, itd.Pewnie znowu kupię GPS przed wyjazdem-bo lubię zabawki,ale jako argument za zakupem modelu- nie.
-jeśli argumentem zakupu 6D a nie 5D3 jest waga,no to sorry ,taki słabowity turysta w tropiki nie powinien wyjeżdżać w trosce o swoje zdrowie
-moim zdaniem :stałki nie sprawdzają na wyjazdach urlopowych.Targałem i 50 i 100 ,a zrobiłem nimi góra 5% zdjęć.
-jeśli poważnym ograniczeniem jest waga sprzętu,wystarczy wziąć dobrą hybrydę np Fuji X-S1 (akurat tę mam) lub jakąś inną.
Fotki i tak kończą w albumie wywołane w markecie lub przeskalowane na bloga lub do galerii, więc nie muszą być robione drogą lustrzanką z drogim szkłem,
bo i tak tego nie będzie widać.
Z Twojej wypowiedzi jasno wynika, że wydałeś kupę kasy na najnowszą piątkę, która tak na prawdę nie jest ci potrzebna Jaki zatem jest cel takiego zakupu?
Wracając do tematu uważam, że zakup 6D to dobry pomysł i nie ze względu na gadgety, ale na wysoką jakość generowanego obrazka .
Co się zaś tyczy WiFi i GPS-u, to skoro już producent o nich pomyślał, to dlaczego ich nie używać