Strona 5 z 22 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 212

Wątek: Canon 6D/5Dmk3 + jeden obiektyw w podróż

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Canon 6D/5Dmk3 + jeden obiektyw w podróż

No niestety takich historii jest więcej, mimo wszytko lepiej nie przykuwać uwagi ani białymi szkłami ani typowymi plecakami foto. Lepiej mieć coś wyglądającego normalnie, stad takie covery to nie taki zły pomysł.
    CANON Laik

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Albo Fuji X100s Im bardziej sie zastanawiam nad tym co brac na jakies wyjazdy, tym bardziej sklaniam sie ku temu ze sytem Fuji jest tutaj najlepszy i kropka.

Z 5D oraz biala lufa czasami nawet po polsce nie jest fajnie paradowac (zwlaszcza w miastach).
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Albo Fuji X100s Im bardziej sie zastanawiam nad tym co brac na jakies wyjazdy, tym bardziej sklaniam sie ku temu ze sytem Fuji jest tutaj najlepszy i kropka.

Z 5D oraz biala lufa czasami nawet po polsce nie jest fajnie paradowac (zwlaszcza w miastach).
    Generalnie najniebezpieczniej z takim sprzętem jest w dużych miastach, na prowincjach są inni ludzie inaczej na to patrzą.Ja planuje jakaś mala głupawkę dokupić a co żeby czasami nie wyjmować lustra
    CANON Laik

Myślę że zestaw 16-35L mkI + 85/100 usm dałby radę, szczególnie przy dzisiejszej ilości MPix.

Jesli tylko jedno szkło do body to 24-70 2.8 mkI - dobre i tanie(uzywka).

Miasto
    Scotland

Cytat Zamieszczone przez Gregolius Zobacz posta
    Generalnie najniebezpieczniej z takim sprzętem jest w dużych miastach, na prowincjach są inni ludzie inaczej na to patrzą.Ja planuje jakaś mala głupawkę dokupić a co żeby czasami nie wyjmować lustra
    Koniecznie Fuji Nie kupuj kompaktu.
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Początki nałogu

No patrzyłem na 1gx olka xz-2 i wlasnie fuji x100 1gx mark II jeszcze w sprzedaży nie ma.
    Ostatnio edytowane przez Gregolius ; 13-03-2014 o 12:32
    CANON Laik

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Myślę że zestaw 16-35L mkI + 85/100 usm dałby radę, szczególnie przy dzisiejszej ilości MPix.

Jesli tylko jedno szkło do body to 24-70 2.8 mkI - dobre i tanie(uzywka).
    generalnie to nawet 50d + 17-55.2.8 IS który to zestaw autor postu posiada, dałby radę jeśli koniecznie musi być 1 body + 1 szkło z IS. Ekwiwalet 17-55 to 27-90 dla FF przy świetle 2.8 i tak szczerze to zastanawiam się czy wywalanie 9 tys aby mieć 3 dodatkowe mm z przodu i 15-17 z tyłu jest tego warte przy świetle 4.0. Oczywiście 6d to inna plastyka, wyższe używalne ISO itd ale mimo wszytsko wydaje mi się że taka wymiana za 9 tysiaków to zbyt drogi interes i wcale tak wiele nie zyskujemy... Jeśli ktoś się nastawia na egzotyczne landszafty to może je oblecieć 17- tką a potem posklejać, oczywiście nie będzie tych charakterystycznych przerysować jak przy 17 na FF no ale coś za coś. Z drugiej strony fajne portrety można zrobić na 55/2.8 jeśli ma się dobrą i ostrą sztukę, warunek - trzeba podejśc bliżej i ewent. tło rozmyć w PS :-) Wiem jedno, zalety posiadania w dalekiej podrózy 1 szkła i 1 body są bezcenne, a jeśli dodatkowo jest to zestaw w miarę lekki to jest wręcz prawie idealnie... Jest też inna strona medalu; wiele osób które jadą w egzotyczną podróz po raz pierwszy, myśli że wszytsko jest tak egzotyczne i będzie to taki raj dla fotografa że zdjęcia będzie robił non-stop a bez min 3 stałek się nie obędzie... i mz nie jest to do końca prawdą bo to że coś jest egzotyczne wcale nie gwarantuje dobrych zdjęć i gdy mija pierwszy zachyt,wszytsko dookoła jakby powszednieje... Jak dziś patrzę z perspektywy czasu na moją eskapadę po Karaibach to spokojnie styknąłby mi mój aktualny zestaw, czyli 650 + 17-50/2.8 Tamrona który po wizycie na ławie optycznej jest wyjątkowo ostry od 2.8 Można jeszcze iść w inne rozwiązanie które na wakacjach stosuje wielu zawodowych fotografów, mianowicie crop + coś pokroku 18-200 lub nawet 18-300 albo dobry kompakcik. Uważam też że zabieranie dodatkowo kompaktu (jak to ktoś radził) do zestawu lustrzankowego to bezsensowny pomysł. To juz lepiej zabrać tego 50d z 17-55 a zamiast kompakcika np 85.1/8 do portretów i jako krótkie tele...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Jeśli tylko jedno szkło to 24-105/4 bezkonkurencyjny pod FF.
    ...

Miasto
    Scotland

Zauwazyliscie jak spadla cena tego 24-105mm teraz? W Uk chodzi po 430 funtow w bialym pudelku, nowy. Szok. Po 600 to kiedys bylo.
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie

Jak ktos juz napisal Azja to nie Ameryka Poludniowa, a nawet nie Europa Srodkowa, wiec jest bezpieczniej. Co oczywiscie nie znaczy ze w niektorych miejscach nie trzeba uwazac.

--- Kolejny post ---

Jak ktos juz napisal Azja to nie Ameryka Poludniowa, a nawet nie Europa Srodkowa, wiec jest bezpieczniej. Co oczywiscie nie znaczy ze w niektorych miejscach nie trzeba uwazac.

Strona 5 z 22 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów