Chyba zle slyszales. Fotografowalem w tych dwoch miejscach i nikt nie przeganial.Zamieszczone przez snowboarder
Chyba zle slyszales. Fotografowalem w tych dwoch miejscach i nikt nie przeganial.Zamieszczone przez snowboarder
Tomku, bardzo mi sie podoba to zdjecie http://tomaszg.pl/foto/05triest/rzym/img_4037.jpg.html reszta tez super, masz oko.
Z Mona Lisa to chyba tak nie jest bo tlum turystow strzela fleszami jak opetany.
Ale niektorzy twierdza ze to kopia...
Kurde foty ********e ale chyba wszystko wyostrzane - albo ja mam cos z aparataem albo jeszcze kitowe szklo to taki szmelc.
Robilem troche fote fakt ucze sie ale jakiej juz pojecie mam.
Nie moge jesdnak powiedziec abym z ostrosci fotek byl zadowolony.Chradczany robilem pozno w nocy i czasy mialem po 8s prz f8 nawet dluzsze a i tak nie sa tak ostre jak powinny - moze to wina tego i mialem af na automat a nie na centralny ustawiony??
5D + L
Czyli normalnie nie wyostrzasz??A kolorki rasujesz troche w PSie czy to wszycho co wyszlo z aparatu??
I czy robiles je w RAW i pozniej konwersja do JPG czy JPG z aparatu??Jkaies filtry stosowales??
Jeszcze jedno czy bedzie roznica w fotce jest beda te same nastawy w programie AV i P.
Czy uzywales w/w programow czy tylko M??
Ja robilem w P na poczatku ale przeslone na f8-f11 trzymalem ale foty i tak nie byly jakie chcialbym by byly - jeszcze doszedl do tego af na automacie czy to mozglo zawazyc na ostrosci ??Czy mam zrobic test FF/BF??![]()
Ostatnio edytowane przez borkomar ; 04-08-2005 o 00:08
5D + L
Jestem leniwy, wiec wyostrzanie jest robione automatycznie przy tworzeniu galerii i ma na celu nie tyle poprawe zdjecia, co kompensacje tego, co psuje algorytm zmniejszajacy.
Kolorki: levels (czesto nawet auto-levels) i czasem drobne ruszanie na curvach. Ale tez nie wszystkie zdjecia (hint: nazwa ma dopisane lv, jak krecilem levelami).
Zdjecia tylko w JPG bo leniwy jestem. Filtr polaryzacyjny, czasem polowka szara.
Av i P da ten sam efekt, jesli beda te same nastawy. Ja robie glownie na Av. Czasem zdarza sie P i Tv.
Czyli niemal zawsze robisz z polarem??Czy tylko widoki i na zewnatrz??U
5D + L
Cześć
Bardzo interesująca galeria
Po tajemniczej żółtej rurze z zasuwą ( zdjęcie 2482) poznaję, że kolega Tomasz focił w Łebie. Muszę się, przyznać, że ww. rura i mnie korciła , ale co się zaczynałem się przymierzać to ludzie zaczynali się jakoś dziwnie na mnie patrzeć :-D .
Miło pooglądać dobre zdjęcia, a szczgólnie miło oglądać fajne zdjęcia z miejsc, które znamy ;-)
Pozdrawiam