Nr 8 fenomenalne![]()
Nr 8 fenomenalne![]()
1ds3, 6d, 24L,S35/1.4, 85/1.8, 24-105/4L.
fotki rewelkaczekam na więcej! Czym robione ostatnie? Mega ostre!
Przejściówki M42 do EOS dają z regóły tylko potwierdzenie ostrości, ale są też programowalne (niewiele droższe) i wtedy można zapisać w CHIPie maksymalną przysłonę i ogniskową dla danego obiektywu, co daje w pełni używalny EXIF. Te programowalne mają nawet mikroregulację manualnej ostrości.
Ostatnio edytowane przez Kapuhy ; 19-03-2014 o 18:51
Trzeba tylko patrzec jaki sie kupuje, te najbardziej chwalone, to chyba najwieksze badziewie (chromowany mosiadz).
serio ten TAKUMAR ma taki bokeh sam z siebie? Troche to wygląda jak freelensing albo jakieś freestyler ze stajni palecwnosie camera. Boski po prostu...
Bardzo fajne zdjęcia!!3 razy TAK
Fajne foty i to trzeba przyznaćFajnie bawisz się światłem
też tak chcę...
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
8 super, i hellios, zdradź jeszcze czym te kolory pociągniete
http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.
Nie wiem skąd ta opinia, czarne powlekane są wykonane z aluminium, są tańsze, w niektórych przypadkach zdarza się że okruchy czarnego startego materiału dostają się do wnętrza.
Pewnie dotyczy to tych najtańszych, kiepsko wykonanych, z mosiężnymi nie ma takiego problemu.
Programowalne, oznaczane też czasem EMF , warto kupować markowe np. Pixco (nigdy się nie zawiodłem), przynajmniej wiadomo, że nie jest to jakaś losowa manufaktura.
A foty rzeczywiście cudne, ślimak dla mnie THE BEST.