No to bracie na podstawie tego, co podesłałeś powiem tak: nie przygotowałeś się kompletnie do tej roboty ani sprzętowo, ani merytorycznie. O ile tę wiązankę pstrykaną na prostokątnym softboksie można spokojnie zrobić w samym LR pędzlem exposure + auto mask (zrobiłem, żeby nie było że teoretyzuję), o tyle wieniec na okcie, to ja tylko mogę zapytać WTF!? Leżąca wiązanka oświetlona tak, że się nie chce tego nawet dotykać.
Szparować, to można buty, bułki czy jakieś proste zabawki, ale żeby bawić się z kwiatami, to trzeba mieć albo za dużo czasu, albo za mało wiedzy, oraz co najwyżej kilka zdjęć do obróbki. To wyobraź sobie teraz, że że zrobiłeś kilkadziesiąt kadrów tak jak powyżej.. A wyobraź sobie tysiąc..
Teraz, to rzeczywiście pozostaje Ci siedzieć i wycinać większość za pomocą Quick selection tool, jak już wyżej kolega napisał. Potrenujesz przy okazji, na marne nie pójdzie.
A na przyszłość -
szerokie tło kartonowe, na nie dwiema lampami świecisz z lewej i prawej
wiązanki wieszasz na żyłce (lub pręcie) z haczykiem, świecisz jedną lampą + blenda
Moce lamp - tył świecisz o 1.5EV jaśniej, niż wiązanki, to wszystko.
Kadr ustawiasz tak, żeby w PS tylko wycinać żyłkę/pręt.
Ja bym sobie jeszcze ułatwił i świecił to "bezcieniowo", kładąc bezpośrednio na kartonie, ale to na pewno nie w kwiaciarni. Nie trzeba by było niczego wycinać - jeden, trzy presety w LR, eksport do JPEG i po zleceniu.