Chwilowo również tylko tel, ale jak coś będę wiedział dam znać
wyslane z tel. stacjonarnego, sorki za błędy
Chwilowo również tylko tel, ale jak coś będę wiedział dam znać
Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie
Jedni świecą studyjnymi z softami, ale jest gość który świeci lampami "repo" i softoparasolkami. Efekty że kopara opada. Generalnie na większości stanowisk min 4 lampy, tła kartonowe.
Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie
A moze pamietasz nazwisko?
Dzieki wszystkim za rady. Dzis bede cos probowal focic
--- Kolejny post ---
A moze pamietasz nazwisko?
Dzieki wszystkim za rady. Dzis bede cos probowal focic
próbowałem focić w sposób opisany wyżej.
Niestety jako tło robi mi tło z allegro (materiałowe) i tu mam kłopot.
Na tło skierowałem dwie lampy 300. Na kwiaty świece sfotboxem z lampa 600.
Niestety nie całe tło jest czystko białe - w jakich odległościach od tła ustawić lampy i na jaką moc?
Z góry dziekuje
W odległościach odpowiednich (w tym wypadku jednakowych), ustawione na odpowiednią moc. Nikt Ci nie poda recepty, chyba że pełną - tło takie a takie, lampy, odległość od tła, odległość lamp od siebie, kąt świecenia na tło, modyfikator, moc lamp, przysłona.
Czy wiesz jak rozchodzi się światło? Masz jakąś książkę na ten temat? Ty potrzebujesz - z grubsza równomiernie - oświetlić płaską powierzchnię tła. Teoretycznie powinna Ci wystarczyć moc dająca ekspozycję o 1.5EV wyższą niż poprawna. Jednak nie wystarcza? I co tu zrobić?![]()