Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: "Przyzwyczajenie" do aparatu

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: "Przyzwyczajenie" do aparatu

Cytat Zamieszczone przez adrian8891 Zobacz posta
    Serio nosisz taki cały zestaw ze sobą na byle spacer? Współczuję dźwigania. To ja się zastanawiam nad kupnem małpki żeby nie targać wszystkiego a tu widzę surivalowiec się trafił
    ja właśnie powoli się przymierzam do canon g9 ewentualnie panasonica lx3 :P za 500zł się kupi i zawsze można mieć w kieszeni

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    ja właśnie powoli się przymierzam do canon g9 ewentualnie panasonica lx3 :P za 500zł się kupi i zawsze można mieć w kieszeni
    Tylko kieszenie coraz cięższe - niestety, bo smartfony (po staremu telefony) coraz większe.
    Przekątne ekranów coraz dłuższe, niedługo będą obowiązkowo dodatkowe baterie bo mocy nie starczy i "wyścig zbrojeń" trwa.

Pracują nad tymi telefonami, aby lepsze foty nimi robić i kompakty zajmą jedynie jakąś niszę.
    Już wolę mieć w kieszeni niewielki telefon ale jeden - jakiegoś ajfona i19zx, a w samochodzie jednak lustrzankę.

Jak już sił nie będzie starczało tego dźwigać, to pomyślę nad rozwiązaniem, może będą wnuki i poniosą...
    Na razie sto basenów jeszcze daję radę przepłynąć w rozsądnym czasie, to i aparat ze szkłem jeszcze ponoszę.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 07-03-2014 o 15:07

Coś już napisał Awatar Natan
    Miasto
    Gliwice

Ja na krótkie wypady zabieram 400D z zapiętą wydmuszką 50mm 1,8 i wszyscy są zadowoleni

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

Plecak 17kg w bagażniku, plus statyw,też zawsze jedzie.. spacer, zasadzka... czy ot tak na miasto...zawsze szeroki plus długi idzie..bo może akurat coś
    to trzeba czuć; jak nie czujesz to weź ze smartem biegaj lżej i wygodniej
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Ja tam uważam że to pytanie to nie żart. Sam się często zastanawiam jak inni korzystają z aparatu. Ja niestety nie mam zawsze przy sobie bo trochę się o sprzęt obawiam to raz, a dwa że lustrzanka jednak trochę miejsca zajmuje. I też często przy jakiejś sytuacji mimo że chciałbym zrobić zdjęcie (nawet jak już mam aparat przy sobie) to tak trochę głupio wycelować komuś obiektyw w twarz...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez tomphoto Zobacz posta
    Plecak 17kg w bagażniku, plus statyw,też zawsze jedzie.. spacer, zasadzka... czy ot tak na miasto...zawsze szeroki plus długi idzie..bo może akurat coś
    to trzeba czuć; jak nie czujesz to weź ze smartem biegaj lżej i wygodniej

Ja się źle czuje na spacerze jak plecak zostaje w domu. Często mam 3 korpusy i kilka szkieł a ciężar mi nie przeszkadza. Zresztą jak to dźwigam a akurat nie robię zdjęć to i tak myślę o nowych obiektywach - cięższych od tych co mam oczywiście

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez krzyssp Zobacz posta
    ... to tak trochę głupio wycelować komuś obiektyw w twarz...
    W twarz? Po co celować komuś obiektywem prosto w twarz?
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Ja się źle czuje na spacerze jak plecak zostaje w domu.
    Zdecydowanie wymagana jest konsultacja z lekarzem pewnej specjalizacji
    Ja zabieram aparat i obiektywy (nie wszystkie) tylko jak zamierzam robic zdjecia, nie widze innego powodu do targania wszystkich klamotow na plecach.

Awatar adrian8891
    Miasto
    Szczecin

No tak, ale wszyscy wiemy że fotografia to w większości (jak to mój znajomy mawia) "Łapanie chwili", więc ciężko tutaj coś przygotować i przewidzieć. Temat generalnie wywołałem po tym, jak widziałem przy powrocie ze sklepu jak pewien człowiek szedł z 3ma psami a na szyi miał powieszonego Canona i chyba 80-400mm.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Do codziennego trzymania przy sobie aparatu/ów służy mi plecak, a podczas weekendowych spacerów po mieście, aparat mam na szyi. Natomiast problem "skrępowania" to tylko kwestia czasu, minie.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów