Pokaż wyniki od 41 do 50 z 59

Wątek: Canon 40mm / 2.8 STM czy warto?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 40mm / 2.8 STM czy warto?

Dobry fotograf to zrobi zdjęcie czymkolwiek. I będzie to dobre zdjęcie. Ale na tym forum raczej nie ma zbyt wielu dobrych fotografów. Jestem w stanie nawet postawić karkołomną tezę, że nie ma ani jednego takiego. Myśląc o dobrych mam na myśli takich:

DigitalRev TV - YouTube

Więc całe to doświadczenie, jest tylko kolejnym mitem. Obiektyw to towar na który trzeba wyłożyć konkretne pieniądze. Jedne obiektywy są lepsze, inne gorsze. I teraz testy są po to by znaleźć optymalny zakup. Każdy będzie miał inne kryteria. Dla jednych jest to ostrość, dla innych mityczność, której potwierdzenia szukają u innych mitomanów. Testy są o tyle dobre, że są obiektywne. Zawsze w tych samych warunkach, z tym samym światłem. Zdjęcia użytkowników mają taką wadę, że są niepowtarzalne. A często na ich odbiór wpływa korzystne światło lub śliczna modelka.

Poza tym taki 50 1.0 mokry sen niejednego fotografa ma tragiczny bokeh, a tym samym obrazek, a i tak jest św. Graalem. Więc tyle co do opinii z for dyskusyjnych. Cenne są posty o awaryjności sprzętu. Aczkolwiek i one są ignorowane przez przyszłych nabywców.

A co do Sigmy 50 EX to nie jest ona w żaden sposób cudowna. AF mógłby być szybszy, a brzegi mogłyby w ogóle być. Bo w tej chwili to paćka. Za to jest całkiem solidny. Po półtora roku nawet osłona ma tylko kilka rysek. Zobaczymy jak się będzie trzymał dalej.

Mam minoltę XG-1 i 50 1.8. Czy to daje mi bonus do doświadczenia? :-D
    Ostatnio edytowane przez jellyeater ; 09-03-2014 o 11:59

Uprawnienia umieszczania postów