Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Wątek: Canon 40mm / 2.8 STM czy warto?

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie Odp: Canon 40mm / 2.8 STM czy warto?

Cytat Zamieszczone przez Witek.K Zobacz posta
    Widze, ze kolega Adam w kazdym watku raczy nas madrosciami z opacznych.pl Zajmuje sie fotografia od wielu lat, jesli 89 w Twoim nicku oznacza date urodzin, to powiem tylko tyle, ze w tym roku kupilem sobie Minolte dynax 7000i z 50/1.7 i byl to juz ktorys kolejny moj aparat Nie bylo wtedy optycznych, ale byli doswiadczeni koledzy, ktorzy wspierali dobra rada. Dlatego do dzisiaj wole zdanie uzytkownikow niz testy w internecie. Testy to nie jest najwieksze zlo, ale trzeba do nich podchodzic z dystansem.

PS. 40-ka, to przepyszne "ciasteczko", pod warunkiem, ze ktos lubi slodycze
    https://www.joeyl.com/
    ten gość urodził się też w 1989r. wygląda na takiego który raczej ma więcej doświadczenia niż Pan czy ja, mimo że jest młodszy. tak więc proszę się nie czepiać że kolegi o to ile ma lat, bo jest totalnie nie istotne. sorki za offtop.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Zakupiłem dzisiaj C40 Stm i jestem bardzo zadowolony. W sklepie porównywałem z C50/ 1.8 i jednak 40-ka okazała się lepsza, ciemniejsza, ładnie ostrzy w całym kadrze. Myślę że się opłacało. Kilka motywów porównywałem z moim t17-50 VR i narazie nie wiem który lepszy ale poziom ostrości na tym samym poziomie mimo ze tamron jest ze stabilizacja

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    https://www.joeyl.com/
    ten gość urodził się też w 1989r. wygląda na takiego który raczej ma więcej doświadczenia niż Pan czy ja, mimo że jest młodszy. tak więc proszę się nie czepiać że kolegi o to ile ma lat, bo jest totalnie nie istotne. sorki za offtop.
    Ten gosc nie siedzi na forach i nie wypisuje swoich przezyc po przeczytaniu testow na optyczne.pl

PS. Nie sadze, zeby mial w rekach wiecej obiektywow niz ja mialem... jesli to mialoby byc miara doswiadczenia...

PS1. Strona internetowa niestety strasznie muli (brak doswiadczenia webmastera?), pomimo lacza 100mbit.
    Ostatnio edytowane przez Witek.K ; 08-03-2014 o 20:37

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Widze, ze kolega Adam w kazdym watku raczy nas madrosciami z opacznych.pl Zajmuje sie fotografia od wielu lat, jesli 89 w Twoim nicku oznacza date urodzin, to powiem tylko tyle, ze w tym roku kupilem sobie Minolte dynax 7000i z 50/1.7 i byl to juz ktorys kolejny moj aparat Nie bylo wtedy optycznych, ale byli doswiadczeni koledzy, ktorzy wspierali dobra rada. Dlatego do dzisiaj wole zdanie uzytkownikow niz testy w internecie. Testy to nie jest najwieksze zlo, ale trzeba do nich podchodzic z dystansem.

PS. 40-ka, to przepyszne "ciasteczko", pod warunkiem, ze ktos lubi slodycze
    Nie znam kolegi Adama. Fotografuje od 30 lat i podpieram się przy wyborach sprzętu testami optycznych. Przerobiłem wiele obiektywów i nigdy się na nich nie zawiodłem.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Do autora watku - kup sobie Fuji X100s i ciesz sie fotografia

W kwesti 40mm vs 50mm - najlepiej miec oba 50tka daje specyficzny (ciekawy) kat widzenia (mowie o FF).

Jesli to do cropa to kupilbym 50tke na poczatek, z racji tego ze jasniejsza.

--- Kolejny post ---

W kwesti 40mm vs 50mm - najlepiej miec oba 50tka daje specyficzny (ciekawy) kat widzenia (mowie o FF).

--- Kolejny post ---

5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Ten gosc nie siedzi na forach i nie wypisuje swoich przezyc po przeczytaniu testow na optyczne.pl

PS. Nie sadze, zeby mial w rekach wiecej obiektywow niz ja mialem... jesli to mialoby byc miara doswiadczenia...

PS1. Strona internetowa niestety strasznie muli (brak doswiadczenia webmastera?), pomimo lacza 100mbit.
    Skoro doświadczenie mierzy się na podstawie ilości obiektywów jakie miało się w dłoniach a nie na podstawie prac, to gratuluję toku myślenia.sprzedawcy w media markt są najlepszymi fotografami w Polsce.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Skoro doświadczenie mierzy się na podstawie ilości obiektywów jakie miało się w dłoniach a nie na podstawie prac, to gratuluję toku myślenia.sprzedawcy w media markt są najlepszymi fotografami w Polsce.
    Tak, grunt to zrozumiec rozmowce. Dobranoc.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Myślę że dość mocno nadinterpretujesz .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Mam na imię Stanisław i do 30 lat naprawiam pralkę.

Najlepsze doświadczenie mają Ci którzy kupują każde szkło, pstrykają np dziewczynę w parku a potem sprzedają, bo to nie to. Czyli najlepsze doświadczenie mają detaliczni handlarze szkłami. :P

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Mam na imię Stanisław i do 30 lat naprawiam pralkę.

Najlepsze doświadczenie mają Ci którzy kupują każde szkło, pstrykają np dziewczynę w parku a potem sprzedają, bo to nie to. Czyli najlepsze doświadczenie mają detaliczni handlarze szkłami. :P
    Z toba to naprawde jest cos niehalo. Wtracasz sie w kazda dyskusje ze swoimi bzdurnymi tekstami, wez sobie koles na wstrzymanie, albo zajmij sie czyms zeby ci sie hormony wyrownaly. Jeszce raz dla ciebie i wszystkich, ktorzy czytaja tylko ostatni post a potem wyciagaja idiotyczne wnioski: w mojej wymianie zdan z Adamem nie chodzilo o to, kto jest starszy, lub kto sprzedaje wiecej obiektywow. Nie chodzilo rowniez o to kto robi lepsze zdjecia. Chodzilo jedynie o to, ze kolega Adam, w wielu watkach dyskutuje na temat obiektywow a jedyna wiedze na ich temat posiada z optycznych. Tabelki i testy, moze przeczytac sobie kazdy zainteresowany na portalach zajmujacych sie testowaniem obiektywow, na forach szuka sie raczej doswiadczen innych uzytkownikow. Chyba, ze wolicie sie na wzajem przekonywac, ktora tabelka byla ladniejsza. Mnie bardziej interesuje obrazek z obiektywu, jak zachowuje sie on w nietypowych warunkach, jak znosi dluzsze uzywanie. To czy jest on ostry do bolu, jest informacja, ktora z czasem przestaje byc istotna. Ciagle z nieukrywanym podziwem sledze twoje i innych wypowiedzi na temat 50L, to jest swietny przyklad obiektywu, ktory osobom twojego pokroju nie miesci sie w ramach testow, tabelek i smiesznych wyliczanek ile taki obiektyw powinien kosztowac. Wbrew temu co ciagle wypisujesz, wielu uzytkownikow posiada ten obiektyw, badz ciagle jest przez innych kupowany, poniewaz produkuje piekne niepowtarzalne zdjecia i chociazby z tego powodu, ze nie ma zadnego innego obiektywu o tych samych parametrach. To, ze ty nie widzisz roznicy miedzy 50l a twoja swieta sigma, nie oznacza ze tej roznicy nie ma. Dla mnie przestales istniec na tym forum, wiec nie dziw sie jesli ci nie bede odpisywal, szkoda mi czasu.
    Ostatnio edytowane przez Witek.K ; 09-03-2014 o 09:00

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów