Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: 7D Typ naprawy: Goodwill

Miasto
    Kraków

Domyślnie 7D Typ naprawy: Goodwill

Witam,

Od pewnego czasu mam 7D. Wraz z aparatem dostałem od poprzedniego właściciela dokumenty z Żytniej na naprawę zasilania (mrugała pusta bateria), czyszczenie matrycy oraz potwierdzenie przebiegu. Sprawdziłem sobie na stronie e-csi numer seryjny i oprócz wymienionej naprawy w tym samym zgłoszeniu znajduje się naprawa Typ naprawy: Goodwill. Co było w 7D naprawiane na tych zasadach?

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: 7D Typ naprawy: Goodwill

A to nie jest tak, że właśnie ta naprawa zasilania została wykonana jako goodwill? Jeśli masz dokument zakupu, to sprawdzisz czy naprawa była po okresie gwarancji.

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

To chyba jest tak, że czyszczenie matrycy i sprawdzenie przebiegu zrobili za darmo, czyli good will
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Miasto
    Kraków

Nie jest tak. Wszystkie wymienione czynności znajdują się na osobnym zleceniu i są płatne. Goodwill to osobne zlecenie z innym numerem.

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

kuli nie mamy...ma ktoś może ?
    dzwoń do serwisu będą wiedzieć o co chodzi
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Pełne uzależnienie

goodwill to, nic innego jak wykazanie "dobrej woli producenta " który pokrył koszty naprawy. O szczegółach można się dowiedzieć w Serwisie ale nie przez telefon, bo informacja jest udzielana tylko właścicielowi sprzętu.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Miasto
    Kraków

co goodwill oznacza zdaje sobie sprawę jak również z tego, że nie zostanie mi udzielona odpowiedź telefoniczna ani pisemna (na rachunku widnieje nazwisko poprzedniego właściciela). Bardziej chodzi mi o jakie usterki canon usuwal w ramach goodwill w 7D. W 5D było to opadające lustro

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez roth Zobacz posta
    co goodwill oznacza zdaje sobie sprawę jak również z tego, że nie zostanie mi udzielona odpowiedź telefoniczna ani pisemna (na rachunku widnieje nazwisko poprzedniego właściciela). Bardziej chodzi mi o jakie usterki canon usuwal w ramach goodwill w 7D. W 5D było to opadające lustro
    To może poproś poprzedniego właściciela żeby podarował Ci wycenę naprawy, która otrzymał od Serwisu
    Jak wymieniałem lustro w 5D na koszt producenta w ramach właśnie takiej gwarancji, to dostałem szczegółowa specyfikację.
    Na wykazie nie było jedynie kosztów części i naprawy z oczywistego powodu.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

zadzwoń do poprzedniego właściciela, może Ci powie. tak wyjdzie najszybciej.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Uprawnienia umieszczania postów