haha rozumiem Cię w pełni, sam odkąd kupiłem nowy sprzęt, koniecznie próbuję znaleźć jakąkolwiek wadę, ponieważ ktoś zwrócił mi uwagę że na tym czy tamtym zdjęciu jest mało szczegółów, miękkie rysowanie itd...
--- Kolejny post ---
Wczoraj posiedziałem troszkę z LR grzebiąc w opcjach, no i rzeczywiście wybierając odpowiednie ustawienia obrazek wygląda tak jak powinien, problem w tym że muszę robić to samo dla każdego zdjęcia osobno, nie doszedłem jeszcze do tego jak zastosować moje ustawienia dla wszystkich fotek![]()
Podkręciłem nasycenie kontrast oraz obniżyłem ton koloru w puszce, obecnie jestem na etapie tego typu eksperymentów z aparatem, moim celem jest to, aby zdjęcie w RAWie jeszcze przed dokładniejszą obróbką było przystępne, to ogranicza czas który trzeba spędzić na robieniu zdjęcia od podstaw do momentu mnie satysfakcjonującego, a nie wyobrażam sobie robienia fotek innym formacie
Podkręciłem nasycenie, kontrast, oraz obniżyłem ton koloru w puszce, obecnie jestem na etapie tego typu eksperymentów z aparatem. Moim celem jest to, aby zdjęcie w RAWie jeszcze przed dokładniejszą obróbką miało wstępnie w miarę odpowiadające mi parametry, to ogranicza czas który trzeba spędzić na robieniu zdjęcia od podstaw do momentu mnie satysfakcjonującego, a nie wyobrażam sobie robienia fotek innym formacie.