Milego wypoczynku :-)
Milego wypoczynku :-)
Pytam, bo niestety nie mogę tego sprawdzić osobiście. Mam zainstalowany system XP 64-bit EN i DPP się nie instaluje. Niestety to jedyny wydajny system jaki mogę zainstalować na mojej starej płycie głównej z KT800pro.
Pytanko: podobno w DPP dostępne są jakieś filtry do obróbki skóry (np w przypadku obróbki portretów), gdzie wygląda to bardzo naturalnie - znajomy korzysta i jest zachwycony. Wybieramy jakieś profile. O co konkretnie chodzi.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
cobalt a nie możesz sobie upgrade kompa zrobić? płyta i tak padnie lada chwila
ja wiem ze to boli(przynajmniej mnie to instalowanie wszystkiego od nowa;()
ale i tak to Cie czeka
W DPP robię tylko wstęp, resztę kończę już poza, ale z "tymi" kolorami![]()
Płyta Asusa chodzi i nie chce się wyłożyć. Ma chyba z 10 lat. Czekam cierpliwie aż PC padnie od 2011 roku. Albo on, albo ja. Tzn będę go użytkował do końca - jego, albo mojego.
Nie gram już w gry, a pozostałe rzeczy mi chodzą. Nie odpalam też 15 programów jak syn na Intelu i7. Ale spokojnie obrabiam sobie 30 RAWów w PS-64bit i wszystko chodzi stabilnie.
Canon dał **** z oprogramowaniem pod XP-64bit. Nie wiem jak nowy LR, podobno też nie chodzi na XP. Pozostałe programy nie mają kłopotu z tym systemem.
Ze starej skrzynki mogę wykorzystać tylko 2 dyski - 300GB SSD na SATA i 1TG SATA. Zasilacz oczywiscie już jest słaby i nie obsługuje nowych procesorów i7.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
haha rozumiem Cię w pełni, sam odkąd kupiłem nowy sprzęt, koniecznie próbuję znaleźć jakąkolwiek wadę, ponieważ ktoś zwrócił mi uwagę że na tym czy tamtym zdjęciu jest mało szczegółów, miękkie rysowanie itd...
--- Kolejny post ---
Wczoraj posiedziałem troszkę z LR grzebiąc w opcjach, no i rzeczywiście wybierając odpowiednie ustawienia obrazek wygląda tak jak powinien, problem w tym że muszę robić to samo dla każdego zdjęcia osobno, nie doszedłem jeszcze do tego jak zastosować moje ustawienia dla wszystkich fotek![]()
Podkręciłem nasycenie kontrast oraz obniżyłem ton koloru w puszce, obecnie jestem na etapie tego typu eksperymentów z aparatem, moim celem jest to, aby zdjęcie w RAWie jeszcze przed dokładniejszą obróbką było przystępne, to ogranicza czas który trzeba spędzić na robieniu zdjęcia od podstaw do momentu mnie satysfakcjonującego, a nie wyobrażam sobie robienia fotek innym formacie
Podkręciłem nasycenie, kontrast, oraz obniżyłem ton koloru w puszce, obecnie jestem na etapie tego typu eksperymentów z aparatem. Moim celem jest to, aby zdjęcie w RAWie jeszcze przed dokładniejszą obróbką miało wstępnie w miarę odpowiadające mi parametry, to ogranicza czas który trzeba spędzić na robieniu zdjęcia od podstaw do momentu mnie satysfakcjonującego, a nie wyobrażam sobie robienia fotek innym formacie.
Ustawianie suwaków w puszce ma wpływ na RAW'y??
Myślałem, że wpływa tylko na JPG'i.
Ostatnio edytowane przez wfal ; 14-07-2014 o 12:28
No tak może być. Nie pomyślałem o tym.
No dobra, pogrzebałem trochę w internetach i znalazłem poradnik jak zrobić własny szablon ustawień w LR oraz jak zastosować go dla wszystkich importowanych zdjęć. Warto przeczytać bo działa
PHOTOSHOP GALLERY. Wszystko o Photoshop - Zapisywanie ulubionych ustawie