Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Wejście w system "C" 1dM2 , 1dM2 N, 1ds

Widok wątkowy

Domyślnie Wejście w system "C" 1dM2 , 1dM2 N, 1ds

Witam Wszystkich

wiem że pewnie takich tematów już macie dość nie będzie to post z gatunku co na pierwszą lustrzankę itd mimo że trochę może to przypominać.

Obycie z lustrzankami mam jako takie od jakiś 3-4 lat czysto amatorskie. Na początku był to Nikon a obecnie od 2 lat Sony - niestety poszukiwałem gdzie by tu osiąść na stałe w systemie Nikon był blisko stagnacji ale sytuacja wyszła taka że budowałem budżet na inne cele i wyprzedałem go , później mikro budżet zbudowałem system w oparciu o Sony amatorskie.

Od jakiegoś czasu mam styczność z Canonem dzięki uprzejmości kolegi popstrykałem na jego Canonie 1ds i mocno się zauroczyłem foty z tego body wychodziły ... na mój gust oczywiście dla mnie rewelacyjne dużo bardziej mnie się podobają trudno mi określić z jakiego względu ale kolorystycznie i ogólnie są dużo lepsze nawet bezstronni obserwatorzy mówili że zdjęcia z Canona bardziej się im podobają.

Pomyślałem o tym aby przejść na system Canona i budować go szklarnie w oparciu może o wiekowe body które obecnie są w osiągalnych dla mnie cenach -oczywiście używanych

Robię głownie portrety dom lub na zewnątrz niekiedy zdjęcia na rodzinnych imprezach okolicznościowych niekiedy typowe reportaże. ale mimo wszystko są to portrety i to najbardziej uwielbiam

Moje pytanie do Was specjalistów czy :

1) z budżetem 2,500 zł jest sens pakować się w pełną klatkę -bo mnie ona zawsze kusiła i chciałbym rozpocząć przygodę z nią i się jej uczyć na wiekowym body i budować baze obiektywów i może z czasem zmieniać body na nowsze ??

2) zastanowiłem się które body wybrać 1ds , 1dM2 , 1dm2N ??? - chyba że macie inną propozycje podobnego gatunku jak te ?

3) w tym budżecie da radę wystartować w ogóle ?? tzn kupić body + obiektyw 35 czy 50 lub 85 ?? - jestem cierpliwy wiem że do nauki na początek starczy mi body + 1 szkło

Dodam jeszcze że karty pamięci posiadam , dostęp do Photoshopa CC również (obsługa cały czas idzie w górę) , akcesoria typu torba również posiadam - to tak uzupełniając

z góry dziękuje za wyrozumiałość i odpowiedzi
    Ostatnio edytowane przez Adamo ; 05-03-2014 o 13:00

Uprawnienia umieszczania postów