Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Najlepsza oferta na 5d mkIII

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Najlepsza oferta na 5d mkIII

Cytat Zamieszczone przez szunaj Zobacz posta
    Piszesz aby pisać czy może znasz jakieś konkretne opisane sytuacje że ktoś przy zakupie np. body został przez nich oszukany? Pytam z czystej ciekawości.
    Pozdrawiam
    Duze firmy takie jak Canon posiadaja system sprzedazy oparty na minimalnej cenie produktu. Tzw RRP jest ustalana przez producenta i przed kupnem towaru sprzedawca detaliczny musi ja zachowac (podpisuje umowe). Jesli delikwent sie to tych cen nie stosuje w najlepszym wypadku nie dostanie towaru, w najgorszym sprawa trafia do sadu.

Rywalizacja na rynku jest tak wielka, ze sprzedawcy dosc szybko osiagaja minimalna kwote za ktora wedlug umowy moga sprzedac dana partie.
    Tak na marginesie zaznacze, ze cena detaliczna produktu jezt zazwyczaj 2 do 3 razy nizsza od RRP. Wiem poniewaz pracuje w firmie ktora ma podobny system i sprzedaje swoje produkty w europie, us i japonii.

A co do oszukanych osob. Ostatnio ogladalem podobna strone poniewaz znajomy znalazl tam oferte D800E, po analizie opinii na temat tamtego sklepu wstrzymal sie z kupnem.

Sam nie szukam mega okazji, poniewaz powoduja czesto bol glowy

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Najlepsza oferta na 5d mkIII

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Duze firmy takie jak Canon posiadaja system sprzedazy oparty na minimalnej cenie produktu. Tzw RRP jest ustalana przez producenta i przed kupnem towaru sprzedawca detaliczny musi ja zachowac (podpisuje umowe). Jesli delikwent sie to tych cen nie stosuje w najlepszym wypadku nie dostanie towaru, w najgorszym sprawa trafia do sadu.
    Z powództwa UOKiK? To jest zmowa cenowa, takie rzeczy to może po cichu, w kuluarach...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uprawnienia umieszczania postów