Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Najlepsza oferta na 5d mkIII

Coś już napisał Awatar szunaj

Domyślnie Odp: Najlepsza oferta na 5d mkIII

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Mi to wyglada na grey import. Nawet bym nie ryzykowal kupowac tam baterii
    Piszesz aby pisać czy może znasz jakieś konkretne opisane sytuacje że ktoś przy zakupie np. body został przez nich oszukany? Pytam z czystej ciekawości.
    A tak przy okazji to jeśli chodzi o ceny to kiedy kupowałem kabel HDMI - DVI sprzedawca wciskał mi kabel za 90zł nie kupiłem go bo dla mnie to cena z sufitu świadcząca o bezgranicznej pazerności sprzedającego. Kupiłem gdzie indziej potrzebny mi kabel za 14 zł (z paragonem!)
    Dla jasności nie mam zamiaru nikogo skłaniać do zakupów w tym czy innym sklepie internetowym (zwłaszcza za takie pieniądze). Osobiście jestem zwolennikiem tego że jak wydaje kilka tysięcy to nawet 20% różnicy w cenie nie skłoni mnie bym kupił sprzęt którego nie mogę przed zakupem "pomacać".
    Pozdrawiam
    mojego Canona EOS chciałbym zawsze mieć przy sobie

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez szunaj Zobacz posta
    Piszesz aby pisać czy może znasz jakieś konkretne opisane sytuacje że ktoś przy zakupie np. body został przez nich oszukany? Pytam z czystej ciekawości.
    Pozdrawiam
    Duze firmy takie jak Canon posiadaja system sprzedazy oparty na minimalnej cenie produktu. Tzw RRP jest ustalana przez producenta i przed kupnem towaru sprzedawca detaliczny musi ja zachowac (podpisuje umowe). Jesli delikwent sie to tych cen nie stosuje w najlepszym wypadku nie dostanie towaru, w najgorszym sprawa trafia do sadu.

Rywalizacja na rynku jest tak wielka, ze sprzedawcy dosc szybko osiagaja minimalna kwote za ktora wedlug umowy moga sprzedac dana partie.
    Tak na marginesie zaznacze, ze cena detaliczna produktu jezt zazwyczaj 2 do 3 razy nizsza od RRP. Wiem poniewaz pracuje w firmie ktora ma podobny system i sprzedaje swoje produkty w europie, us i japonii.

A co do oszukanych osob. Ostatnio ogladalem podobna strone poniewaz znajomy znalazl tam oferte D800E, po analizie opinii na temat tamtego sklepu wstrzymal sie z kupnem.

Sam nie szukam mega okazji, poniewaz powoduja czesto bol glowy

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Duze firmy takie jak Canon posiadaja system sprzedazy oparty na minimalnej cenie produktu. Tzw RRP jest ustalana przez producenta i przed kupnem towaru sprzedawca detaliczny musi ja zachowac (podpisuje umowe). Jesli delikwent sie to tych cen nie stosuje w najlepszym wypadku nie dostanie towaru, w najgorszym sprawa trafia do sadu.
    Z powództwa UOKiK? To jest zmowa cenowa, takie rzeczy to może po cichu, w kuluarach...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez set21 Zobacz posta
    1-03 2014, widziałem w Saturnie ,Port łódź ,5d MK3 +24-105+ Adobe w cenie 10500 pln.
    i nie kupiłeś ?

jest to niemożliwe, albo ktoś postawił karteczkę z ceną body albo źle przygotował karteczkę... ewentualnie to nie było 5d3

Miasto
    Londyn

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Recommended_retail_price

In 1998 the UK prohibited the placing of RRP on electrical goods, this restriction was lifted by the*Competition Commission*in February 2012.

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Z powództwa UOKiK? To jest zmowa cenowa, takie rzeczy to może po cichu, w kuluarach...
    Apple robi to samo, niestety duzy moze wiecej.
    Ostatnio edytowane przez zdebik ; 06-03-2014 o 13:35

Coś już napisał Awatar szunaj

(…) A co do oszukanych osob. Ostatnio ogladalem podobna strone poniewaz znajomy znalazl tam oferte D800E, po analizie opinii na temat tamtego sklepu wstrzymal sie z kupnem. (…)
    To faktycznie jest konkretna sytuacja wskazująca na to by nie kupować w mydigitaland
    Dawno nie czytałem tylu dziwnych tekstów i rad nijak mających się do prostego tytułowego tematu.
    Pozdrawiam
    mojego Canona EOS chciałbym zawsze mieć przy sobie

Miasto
    Londyn

Mydigitaland reviews | Customer reviews of Mydigitaland | www.mydigitaland.com

Chcesz to kup, mnie gray import nie interesuje gdy kupuje sprzet za 10 000zl, bez gwarancji producenta na slowo chinczyka z HK.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez zoomi Zobacz posta
    i nie kupiłeś ?

jest to niemożliwe, albo ktoś postawił karteczkę z ceną body albo źle przygotował karteczkę... ewentualnie to nie było 5d3
    To możliwe,cena była kartce przy aparacie,wszystko się zgadzało,szkoda że nie zrobiłem fotki.
    Nie kupiłem tylko dlatego,że już mam,na odsprzedaży pewnie bym nie zarobił,taki mam fart.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów