Z ostatniej trójki 45 najlepsze,bw trochę za ciemne,szczegóły uciekają. Filtrujesz szkło?
Z ostatniej trójki 45 najlepsze,bw trochę za ciemne,szczegóły uciekają. Filtrujesz szkło?
Nr 45 i 46 - nie wiem gdzie ustawiałeś AF, ale sprawdź sobie czy nie ma tendencji w kierunku FF (rozkład GO).
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Sorry chlopaki, teraz widze, ze pomylilem numeracje.
Ostatnio edytowane przez hudy85 ; 02-05-2014 o 10:49
Słowiczek - pomiar punktowy na jasne partie spowodowal niedoswietlenie ciemniejszych.
Wyciaganie szczegolow nie mialo juz sensu, bo wyciagalem same szumy.
Nastepnym razem troche wiecej pokombinuje.
Filtrow nie uzywam, mam tylko ochronna UV'ke.
Cobalt - jezeli chodzi o jaszczurke, celowalem zawsze w oko, a przynajmniej probowalem. Oczywiscie sprawdze celnosc, ale zastanawiam sie tez, czy to nie efekt zbyt malej odleglosci (na serwo pipek nie dziala i nie do konca bylem pewien czy trafiam).
Ostatnio edytowane przez hudy85 ; 02-05-2014 o 11:02
Tutaj w galerii ta sama historia. Zdjecia w wiekszosci niedoswietlone. 5Dmk3 czesto niedoswietla jak zdjecia sa robione w jasnym srodowisku (dla bezpieczenstwa). ustaw sobie korekcje ekspozycji na +1/3 albo 2/3 i bedzie lepiej.
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Nr 53 - tu ślimak jest dobrze trafiony. Może na dopingu, ale ostry jak trzeba. Gratuluję pomysłu.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Dzieki, milo popatrzyc na pozytywne komentarze, podbudowuja i motywuja![]()
Puszka ze ślimakiem podoba mi się. Jeśli chodzi o bażanta - gdybyś nie dał opisu do zdjęcia nie wiedziałbym o co chodzi, bo widzę kupę drzew i zadek ptaszyska.
Każdy komentarz jest ważny,nawet brak komentarza to też komentarzDo ptaków musisz mieć coś dłuższego,nawet z przodu na krótko efekt ucieka.Założyłeś temat(t 70-300)więc czegoś już szukasz.Proponuję też jakąś literaturę o ptasich zwyczajach,zawsze łatwiej ich szukać,jeżeli wiesz,co robią,kiedy jedzą,a kiedy odpoczywają,kiedy są najładniejsze,a kiedy zwyczajnie leniwe(i łatwiejsze do uchwycenia
). Co mi się podoba w ślimaku?Jest ostrość,jest rozmycie,fajne zestawienie kolorów muszli ślimaka z puszką,która wybitnie nie pasując w trawie(jakby nie patrzeć to śmieć)ładnie komponuje się w kadrze.Mam podobne zdjęcie,na którym na butelce po winie było kilka ślimaków(impreza!!!
) i mimo że lubuję się w typowej fotografii przyrodniczej,takie produkcje też mi się podobają.