Hehe, babcie zagladaly caly czas i chyba mnie obgadywaly :P
Mialbym fajne ujecia kawki, jak sie pudelkuem zapalek bawily na lawce, ale wszystkie kurcze poruszone. Brakuje swiatla w parku w pochmurny dzien, nawet przy wysokim iso![]()
Hehe, babcie zagladaly caly czas i chyba mnie obgadywaly :P
Mialbym fajne ujecia kawki, jak sie pudelkuem zapalek bawily na lawce, ale wszystkie kurcze poruszone. Brakuje swiatla w parku w pochmurny dzien, nawet przy wysokim iso![]()
Swoja droga, ktos moze wie co to za kwiaty?
68 mała czarna?Są też albinosy, tzn. białe mają tylko szyje, ale to i tak unikat.
dokladnie mala i czarna![]()
69 prawdopodobnie begonia. Wracając do kawki, jeżeli skupiasz uwagę na niej, kadruj troszkę inaczej. Masz ładne ostrzenie na tuję i kawkę i tyle wystarczy. Ławka, czy inne parkowe rekwizyty ok, ale jeżeli chcesz pokazać park jako temat, a kawkę przy okazji, bo jest,bo fajnie pozuje.
Dokładnie zapamiętaj,w którym dniu to zauważyłeś, bo to jest początek podchodów do lepszego 300 lub poszukiwanie 400 lub więcej. Prędzej, czy później staniesz przed pytaniem czego chcesz od fotografii- czy idziesz na żywioł i krok po kroku pniesz się po białą lufę, czy pozostajesz przy tym co masz, bo to ci wystarczy. Nie piszę o zawodowstwie. Amator też może chcieć robić wysokiej jakości fotografię, do której sprzęt jest jednak pieruńsko drogi... Z beczki obok- 70-300 w większości przypadków wymaga dobrego światła, przesłona 4.0 to przeciętna wartość, a niemal wszystkie od tego się zaczynają. Tutaj do głosu dochodzą jeszcze obiektywy o bardzo dobrej plastyce obrazu,z drugiej strony nie sposób wyprodukować obiektyw wszystkomający... A jeżeli już coś się pojawi to wygląda to tak: http://blog.joergboesche.de/wp-conte...m-f56_2199.jpg ... i zamiast statywu wymaga podstawy pod ckm lub Pudziana do zdjęcia z ręki.Powolutku zbieram...
a na razie cykam tym, co mam. I czasem zaglądam tu: www.foto-ptaki.pl - Grzegorz Leśniewski.
![]()
Widzialem ta sigme, w czasie poszukiwan swojej lufy
Wygladem przypomina raczej dobry teleskopno i stad cena z kosmosu, bo chyba granice 100 000
Jakosc na pewno jest tak powalajaca jak cena, ale nawet gdybym mial takie pieniadze, to chyba wybralbym cos bardziej porecznego
Lubie duzo zagladac w rozne miejsca, a z tym to bym sie w zadne nie wcisnal
...roznice miedzy tamim a maja L'ka (kitowa) zauwazam, nawet troche zaczalem zalowac, ze nie poczekalem, trzeba jednak cieszyc sie tym, co sie ma... a dalej zobaczymy
Kolejny teleskop na pewno bedzie bialy![]()
75 masz u siebie perkoza dwuczubego??? Teraz to już po ptokach, ale w przyszłym roku czatuj z aparatem nad wodą w okresie łączenia się w pary. Ten gatunek ma jeden z najbardziej widowiskowych tańców godowych. Widok wart wielu wyrzeczeń.
. Zielona trawka się wcięła, poza tym jest super.
Perkoz bardzo fajny, ten karp mi wygląda jak trochę przypadkowo pstryknięty.