Dziekimialem jeszcze kilka fajnych pstrykow, ale takie zaszumione, ze wstyd bylo wrzucic :P
...z ta szyja to chodzi o moja wypowiedz w innej galerii?:P
--- Kolejny post ---
Takie jeszcze znalezione
88. mewo-pingwin
Dziekimialem jeszcze kilka fajnych pstrykow, ale takie zaszumione, ze wstyd bylo wrzucic :P
...z ta szyja to chodzi o moja wypowiedz w innej galerii?:P
--- Kolejny post ---
Takie jeszcze znalezione
88. mewo-pingwin
Zawsze zastanawiałem się dlaczego pingwiny są czarne, na śniegu to mało maskujący kolor. Yyy, tak, z tą szyją tak jak piszesz![]()
Dzisiejsze zabawy heliosem
89. i psikadełkiem
90.
Potwierdzenie ostrości to jednak nieporozumienie, trzeba troche poćwiczyć do strzelania z ręki
--- Kolejny post ---
Dzisiejsze zabawy heliosem
89. i psikadełkiem
90.
Potwierdzenie ostrości to jednak nieporozumienie, trzeba troche poćwiczyć do strzelania z ręki![]()
89 tak,jak na pierwsze próby, w następnych wzbogać kompozycję i "dosmacz" obrazek. 90 raczej nie, ale uczysz się, więc czekam na efekty![]()
Potwierdzenie ostrości nie zawsze daje dobry efekt.
Korzystam z LV i Magic Lantern wraz z Focus Peaking. Mam wówczas podświetloną "przestrzeń" ostrości, a to jest dobre rozwiązanie.
90 by może fajniej wyglądało gdyby zielenine na pierwszym planie czymś doświetlić. Którego Heliosa masz?
--- Kolejny post ---
90 by może fajniej wyglądało gdyby zielenine na pierwszym planie czymś doświetlić. Którego Heliosa masz?
Powiem szczerze, że wczoraj spojrzałem na zdjęcia z pięćdziesiątki, której pozbyłem sie rok temu i też rozważam powrót, chociaż AF w niej potrafi płatać figle.
Wlasnie troche sie tego obawiam, z drugiej strony cena tez wysoka nie jest
Mam pare groszy i kusi mnie zeby cos z tym zrobic. Ciezko jednak zdecydowac, czy kupic to szkielko, czy moze lepiej w polar zainwestowac. Ktos moze uzywa wiekszych filtrow z redukcjami na na mniejsze szkla?