Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 60

Wątek: nieuwzgledniona gwarancja na migawke(1d) brak czesci !!! pomocy

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: nieuwzgledniona gwarancja na migawke(1d) brak czesci !!! pomocy

no to albo zostalem olany albo rzeczywiscie sie roznia. Zglosiloe sprawe na oficjalna linie canon polska. Pisze tez do serwisu w Berlinie
    Rüdiger Maerz GmbH
    Kurfürstendamm 102
    10711 Berlin

a gdybym poprosil Kolege o nr zlecenia? Mialbym na Zytniej jakis punkt zaczepienia?

Coś już napisał Awatar nniwi
    Miasto
    Wrocław

Z/1398/01/04 - migawka kosztowała 984pln

Pełne uzależnienie

Ja też w Wa-wie na Żytniej, ale jakiś czas temu. Robili mi tam też lustro w 5D i też żadne papiery nie były potrzebne. Oni sobie w takich przypadkach sami sprawdzają i uzgadniają z producentem.
    Możesz też napisać zapytanie do Canon Polska bezpośrednio.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 04-03-2014 o 12:26
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez swi3ty Zobacz posta
    witam
    Dzisiaj dostarczylem swojego 1d Mark II na Zytnia i otrzymalem analize uszkodzenia:
    uszkodzona migawka (24tys) brak mozliwosci zamowienia nowej i naprawy gwarancyjnej. Zaliczyl ktos podobna sytuacje? Ja wiem ze aparat leciwy ale gwarancja ma 200tys klepniec WTF?
    a kupowalem wlasnie z nastawieniem na niski przebieg.

jezeli ktos mial podobna sytuacje prosze o porade.... no chyba ze rzeczywiscie Canon ma taka polityke i ....tyle

:/
    w kwietniu 2011 oddałem na Zytnią 1Dmk2 z padniętą drugą migawką.
    Otrzymałem wycenę odpłatnej wymiany migawki. Nie muszę mówić, że to było blisko 1000 pln
    Na moje wyraźne pytanie jaki przebieg ma uszkodzona migawka dostałem zapytanie czy decyduję się na odczytanie stanu licznika w cenie... 20 pln.
    Podjąłem te trudną finansowo decyzję
    Odpowiedz serwisu to 83 tysiące cykli + decyzja o.... darmowej wymianie migawki!
    Walcz o swoje prawa. No chyba że firma Canon zmieniła politykę dotyczącą migawek w modelach prof.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Miasto
    Wrocław

dowiedziałem się właśnie że 1dmk2 i 1dmk2n mają takie same migawki, w moim wypadku naprawa była płatna bo wysiadła lemelka przy przebiegu 150tys. darmowa wymiana jest jedorazowa.

Pełne uzależnienie

Jeśli licznik biegnie od początku żywota puszki, to darmowa wymiana nie jest jednorazowa, jeśli w dalszym ciągu nie uzyskałeś deklarowanego przez producenta przebiegu.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Miasto
    Wrocław

ja dostałem wiadomość że wymiana jest jednokrotna, ciekawa sprawa

Pełne uzależnienie

Wychodzi na to, że Serwis robi co chce i tylko od niego zależy jak zakwalifikuje naprawę. Jeśli walczysz o swoje to w końcu występują o refundację naprawy do Canona i okazuje się , że można.

Dopiero zaczyna

odpowiedz z zytniej po mailu w ktorym pytalem o to dlaczego dla Kolegi mieli na wymiane a pare dni pozniej juz nie. Wynika ze mieli cos na stanie i sie juz nie zalapalem. Ja raczej mysle ze lepiej odplatnie wymienic niz za darmo jak sie ma pare luznych sztuk ....

"Wsparcie na aparat został już zakończony co oznacza, że nie ma możliwości dalszej naprawy takiego sprzętu pomimo, nie przekroczonego limitu.

Migawka która została użyta do naprawy odpłatnej była zamówiona przez nasz serwis jeszcze przed końcem wsparcia na części.

Akcja bezpłatnych wymian migawek niestety została już odgórnie zakończona."

Napisalem zeby mi podali oficjalna date (co do miesiaca) kiedy CANON postawil na tym krzyzyk oraz czy odplatnie mi to wymienia...

raczej zostaje w ciemnej. Jedyna nadzieja ze w niemcach (ten serwis w Berlinie ) cos bedzie. Ale biorac pod uwage ze sa bogatrzym spoleczenstwem, wiec raczej w mkII sie tam raczej juz nikt nie bawi :/

Pech Jak CH .. 24 tys klepniec i kupa no niech to zarysowana matryca. ) A widzialem kolesia co ma 350tys nabite i smiga ....

Miasto
    Wrocław

czyli co jak znowu padnie mi migawka nawet za pieniądze mi nie wymienią? szkoda

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów