Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: problem z przeslaniem zdjec

agi23
    Guest

Domyślnie problem z przeslaniem zdjec

witam,
    jestem posiadaczka EOS 20D od niedawna i do tej pory nie mialam problemow z aparatem. teraz pojawil sie problem. po podlaczeniu aparatu do komputera, komputer nie wykrywa zdjec mimo ze one sa w aparacie. myslalam ze to problem z komputerem wiec na zupelnie nowej maszynie zainstalowalam software canona od nowa. nic to nie dalo. w obu przypadkach moge tylko ogladnac zdjecia przez EOS Utility Viewer, nie moge natomiast nic z tymi zdjeciami zrobic, ani skopiowac ani zgrac na dysk. nie wiem co moze byc przyczyna. aparat robi zdjecia bez problemu, fizycznie sa one na karcie, moge je obejrzec prze LCD panel na aparacie.
    prosze o pomoc.
    aparat spadl mi niedawno, z nieduzej wysokosci. czy to moze byc przyczyna. jak to sprawdzic?
    pozdrawiam
    Aga

agi23
    Guest

Domyślnie to jeszcze raz ja

udalo mi sie zgrac zdjecia ale tylko te robione automatem. nie pobiera ani jednego zdjecia robionego na funkcjach manualnych (P,Tv,Av,M).

dzieki

Aga

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Dziwne zjawisko. Najlepiej kupić czytnik kart i mieć problem z głowy.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agi23
    udalo mi sie zgrac zdjecia ale tylko te robione automatem. nie pobiera ani jednego zdjecia robionego na funkcjach manualnych (P,Tv,Av,M).
    A może zdjęcia są, tylko że RAW-y?

20D nie używałem, ale w 350D w trybach automatycznych tylko jpegi się da robić, nawet jeśli w trybach "kreatywnych" ustawi się RAW.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

agi23
    Guest

Domyślnie dzieki

za sugestie. to jednak byly RAW'y a ja kompletnie nie zauwazylam. mam nadzieje ze to tak ma byc w tym modelu ze ich nie przesyla bo szczerze powiem juz prawie lecialam do sklepu reklamowac aparat:-D
    ciezko mi sie przestawic na cyfrowke po kilku latach na zwyklej lustrzance. cala ta elektronika doprowadza mnie do szalu. ale nie mozna sie poddawac, bede dalej walczyc z moimi slabosciami.

jeszcze raz dzieki i pozdrawiam
    Aga

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

RAWy "przesyła" także. Napisz w jaki sposób i jakim programem chcesz tego "przesłania" dokonać, to się pomoże coś więcej.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

agi23
    Guest

Domyślnie

na razie przesylam programem ktory przyszedl razem z aparatem w pudelku. w sumie to nie bardzo sie orientuje czym innym bym to mogla zrobic. ale chetnie sie dowiem i z gory dzieki.

Uprawnienia umieszczania postów