Pokaż wyniki od 1 do 10 z 204

Wątek: Canon 6D vs 5D mk III vs 5D mk IV ( czyli oczami laika )

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie Odp: Canon 6D vs 5D mk III vs 5D mk IV ( czyli oczami laika )

Cytat Zamieszczone przez worms Zobacz posta
    Nie obserwowałem jak to dotychczas było z premierami Canona, wydawało mi się, że tak momentalnie nie znikają poprzednie wersje, wcześniej muszą się wysprzedać i możliwe że jednak, nieznacznie ta cena za nówkę spadnie.
    Korekta będzie minimalna jeśli w ogóle będzie. Mark 3 to dobra puszka i kosztuje u Canona tyle ile kosztuje (a oni wiedzą jak zarabiać pieniądze i jak pozycjonować sprzęt - od premiery staniała o 3-4 tyś jeśli mnie pamięć nie myli i na więcej nie licz). Jeśli jesteś zdecydowany na Mark 3 to czekanie wg mnie nie ma sensu.

Cytat Zamieszczone przez worms Zobacz posta
    Ale co tam gdybać sobie można i tak na 100% nie jestem pewien co bym chciał, zawsze jest jakieś ale. Wydawało się, że jak się zagłębię w temat to podejmę szybciej decyzję i kupię ten wymarzony, ale tak nie jest, zawsze czegoś brakuje.
    Wymarzony i wszystko mający to może być 1DX MK2 Jak chcesz mieć wszystko najlepsze to tylko on. Jeśli jednak liczysz się z pieniędzmi to musisz z czegoś zrezygnować i iść na kompromis. Jeśli chcesz mieć pancerne FF z dobrym AF to Mark III (jeśli uważasz, że potrzebujesz większego DR na niskim iso i zapłacisz więcej niż obecnie Mark III to czekaj na Mark IV), jeśli chcesz mieć budżetowe FF z bardzo dobrym obrazkiem ale pozbawionym wszystkich zalet Marka III to bierz 6D. W innym wypadku 80D (lub 7D jeśli naprawdę potrzebny Ci jest ten rodzaj aparatu). Tak są pozycjonowane te puszki i tego nie zmienisz.
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 03-06-2016 o 08:18

Uprawnienia umieszczania postów