Strona 8 z 21 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 204

Wątek: Canon 6D vs 5D mk III vs 5D mk IV ( czyli oczami laika )

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie Odp: Canon 6D vs 5D mk III vs 5D mk IV ( czyli oczami laika )

Jeśli finanse nie ucierpią to brałbym 5d3 (ale w tym wypadku pewnie zaczekałbym do premiery mk4). W innym wypadku jednak miedzy 6d (ze wskazaniem na nie) lub 80d. 7d mk2 to jednak mocno specjalistyczne body.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

5d4 bedzie kosztowal ponad 3000 funtow - nawet nie chce myslec ile to w PLN.

Jak nie wiesz co wybrac wez tansze

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    5d4 bedzie kosztowal ponad 3000 funtow - nawet nie chce myslec ile to w PLN.
    Nie rozumiem jaki jest sens wyrażania chęci kupna czegoś, czego jeszcze nie ma, nie wiadomo kiedy będzie, nie wiadomo jakie będzie miało parametry i wreszcie nie wiadomo ile będzie kosztować. Choć w zasadzie na to ostatnie pytanie łatwo odpowiedzieć. Będzie kosztować bardzo dużo. Zapewne więcej niż obecnie kosztuje 5D III. Jak już się pojawi to cudo to czy 5DIII czy 6D staną się nagle gorszymi aparatami?

Wiadomo, że będzie miało nową matryce Reszta to można gdybać i robić zalozenia (ja stawiam na 13 tys na wejściu). Wiadomo tez czym nowe matryce różnią sie od starych - ktoś potrzebuje to czeka, ktoś niepotrzebuje to nie czeka. Proste.

Coś już napisał Awatar worms
    Miasto
    Warszawa

Tylko ile jeszcze czekać na IV, jeżeli do sierpnia to pewnie bym poczekał, po to tylko by cena III spadła.
    Jednak coś mi się zdaje że w tym roku racze IV nie będzie, ktoś mam może jakieś informacje na ten temat?
    6D+BG-E13 Grip,C 50 1.8STM, C 100 2.8 IS USM, T SP 24-70mm 2.8 Di VC USD, T 150-600 VC USD 430EX II, Camrock T-70,
    sprzedamT24-70 2.8, lub zamienię na 24-105L

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez worms Zobacz posta
    ylko ile jeszcze czekać na IV, jeżeli do sierpnia to pewnie bym poczekał, po to tylko by cena III spadła.
    Cena III raczej nie spadnie. Zniknie z rynku i będziesz płacić więcej za wersję IV.

Cytat Zamieszczone przez worms Zobacz posta
    Tylko ile jeszcze czekać na IV, jeżeli do sierpnia to pewnie bym poczekał, po to tylko by cena III spadła.
    Jednak coś mi się zdaje że w tym roku racze IV nie będzie, ktoś mam może jakieś informacje na ten temat?
    Nie liczyłbym na obniżenie ceny marka 3ciego w sklepach po wypuszczeniu marka 4tego. Wysyp używek może być ale nowe znikną z magazynów może w niezauważalnie niższej cenie. Jest duża szansa na sierpień / wrzesień ale na 100% to wie tylko Canon.

Coś już napisał Awatar worms
    Miasto
    Warszawa

Nie obserwowałem jak to dotychczas było z premierami Canona, wydawało mi się, że tak momentalnie nie znikają poprzednie wersje, wcześniej muszą się wysprzedać i możliwe że jednak, nieznacznie ta cena za nówkę spadnie.
    Ale co tam gdybać sobie można i tak na 100% nie jestem pewien co bym chciał, zawsze jest jakieś ale. Wydawało się, że jak się zagłębię w temat to podejmę szybciej decyzję i kupię ten wymarzony, ale tak nie jest, zawsze czegoś brakuje.
    6D+BG-E13 Grip,C 50 1.8STM, C 100 2.8 IS USM, T SP 24-70mm 2.8 Di VC USD, T 150-600 VC USD 430EX II, Camrock T-70,
    sprzedamT24-70 2.8, lub zamienię na 24-105L

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Nie rozumiem jaki jest sens wyrażania chęci kupna czegoś, czego jeszcze nie ma, nie wiadomo kiedy będzie, nie wiadomo jakie będzie miało parametry i wreszcie nie wiadomo ile będzie kosztować. Choć w zasadzie na to ostatnie pytanie łatwo odpowiedzieć. Będzie kosztować bardzo dużo. Zapewne więcej niż obecnie kosztuje 5D III. Jak już się pojawi to cudo to czy 5DIII czy 6D staną się nagle gorszymi aparatami?
    Długo jesteś na forum, to powinieneś znać odpowiedź , starsze aparaty staną się kultowe i "magia" coś tam. A 5DmkIV nie będzie przecież kręcił w 8K, więc badziew

Pełne uzależnienie

Nie ma na co czekać, bo czas oczekiwania jest miarą niezrobionych zdjęć. Powoli zaczynają się wakacje, więc okazji nie zabraknie. Różnice w obrazku między FF i APSC zawsze były i zawsze będą, ale to Kupujący musi zdecydować co mu potrzeba. IMHO 6D to niezła puszka i nie ma sensu dopłacać do 5D III w fotografii amatorskiej
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 8 z 21 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów