Strona 6 z 21 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 204

Wątek: Canon 6D vs 5D mk III vs 5D mk IV ( czyli oczami laika )

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 6D vs 5D mk III vs 5D mk IV ( czyli oczami laika )

Tragedii nie ma, ale w 40D bylo lepiej, takie mam odczucia. W 6D jest bardzo dobry punkt centralny, w 40D wszystkie byly dobre

Pełne uzależnienie

Porównanie świeżynki z zabytkiem to taki trochę masochizm ;(
    Tak zupełnie poważnie, to w 6D nie ma się za bardzo do czego przyczepić, trzeba tylko chcieć.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Bywalec Awatar Smok
    Miasto
    W-wa

Nie miałem 6d, ale jeśli chodzi o AF to rożnica między 5d II a 5d III olbrzymia, na korzyść tego drugiego, a miałem mk II, mam mk III, co nie znaczy że mk II nie nadaje się nawet do samolotów, ale procent udanych fotek dynamicznych z mk III nieporównanie większy. Jeżeli Cię stać to bezapelacyjnie 5d mk III.
    "Piękno jest doskonałością z defektami" - Gilbert Adair

Cytat Zamieszczone przez J.J. Zobacz posta
    A jak się ma AF 6D do AF 40D? Chcę teraz zastąpić 40D szóstką. Poza tym, coś gdzieś w sieci wyczytałem, że 6D ma jakieś problemy z AF, z obiektywem C 100mm 2,8 macro L. Mam ten obiektyw, i byłbym niepocieszony, gdyby okazało się to prawdą.
    Właśnie zastąpiłem 40D 6D. Na centralnym pewniejszy i szybszy jest 6D, a na bocznych góruje 40D.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Chełm

boczne w 6D leza ale tak to zacny sprzet i chwale sobie
    CANON 6D, Sony a6000, c70-200mm f/4.0L, c50mm f/1.8, t28-75 f/2.8, 135mm f/2.8, Speedlite 580 EX II
    --------------------------
    Portfolio - moje foto portfolio

Coś już napisał Awatar worms
    Miasto
    Warszawa

Czas chyba zastąpić 550D czymś lepszym, zastanawiam się nad 6D i 5Dmk3, nie potrafię się zdecydować które body wybrać, kusi mnie większa ilość punktów krzyżowych w 5D i to że w fotkach dynamicznych prawdopodobnie będzie się lepiej sprawdzał, a z tym mam problem, zbyt dużo fotek mam nie trafionych.
    Czy przeskok na 6D zagwarantuje mi większą ilość fotek ostrych i spokojnie taka podmianka sprzętu wystarczy?
    Zawsze wychodziłem z założenia kupić raz a dobrze, ale tutaj jest nie mała różnica w cenie między tymi body, choć może z uwagi na moje amatorstwo to 5D3 wcale mi lepszych fotek nie zagwarantuje.

Druga sprawa że 100 makro, miała jakieś problemy przy jednym jak i drugim body i czy to już może zostało poprawione oprogramowaniem, jeżeli nie to który ma mniejsze problemy i na czym one tak naprawdę polegają, bo nie chciałbym podmienić też body na droższe i robić gorsze fotki jak dotychczas.
    6D+BG-E13 Grip,C 50 1.8STM, C 100 2.8 IS USM, T SP 24-70mm 2.8 Di VC USD, T 150-600 VC USD 430EX II, Camrock T-70,
    sprzedamT24-70 2.8, lub zamienię na 24-105L

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez worms Zobacz posta
    Czas chyba zastąpić 550D czymś lepszym, zastanawiam się nad 6D i 5Dmk3,
    Co głównie fotografujesz?

--- Kolejny post ---

Swoją droga gratuluje autorowi tego wątku a szczególnie tytułu. Nie widziałem, że już wypuścili 5D IV i można go skonfrontować z 6D i 5D III

Coś już napisał Awatar worms
    Miasto
    Warszawa

Chciałem usunąć swój post , ale nie zdążyłem, szkoda, znalazłem wątek bardziej odpowiedni: http://www.canon-board.info/dla-pocz...3/index70.html
    trudno, tamten też przeczytam.
    Głownie w plenerze fotografuje żonę, synka, psa jak się uda, ostatnio zajawkę złapałem na ptaszki, ptaki i inne zwierze z uwagi na 150-600.
    Generalnie fotografuje co się da i jako jest możliwość to wszędzie z aparatem chodzę, ostatnio specjalnie wypady się właśnie po to robi z rodzinką by fotografować.

Niby przeszło mi to zajęcie jakieś 4 lata temu, ale na nowo się wkręcam, kiedyś sam teraz z żoną,tak jakoś się dopełniamy, ja od strony technicznej, a żona sercem.
    Ostatnio edytowane przez worms ; 30-05-2016 o 17:34
    6D+BG-E13 Grip,C 50 1.8STM, C 100 2.8 IS USM, T SP 24-70mm 2.8 Di VC USD, T 150-600 VC USD 430EX II, Camrock T-70,
    sprzedamT24-70 2.8, lub zamienię na 24-105L

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Kupuj 6D. W zupełności ci wystarczy. Za resztę kasy kup sobie jakiś fajny obiektyw. Ten 15-85 możesz wymienić na 24-105.

Cytat Zamieszczone przez worms Zobacz posta
    Chciałem usunąć swój post , ale nie zdążyłem, szkoda, znalazłem wątek bardziej odpowiedni: http://www.canon-board.info/dla-pocz...3/index70.html
    trudno, tamten też przeczytam.
    Głownie w plenerze fotografuje żonę, synka, psa jak się uda, ostatnio zajawkę złapałem na ptaszki, ptaki i inne zwierze z uwagi na 150-600.
    Generalnie fotografuje co się da i jako jest możliwość to wszędzie z aparatem chodzę, ostatnio specjalnie wypady się właśnie po to robi z rodzinką by fotografować.

Niby przeszło mi to zajęcie jakieś 4 lata temu, ale na nowo się wkręcam, kiedyś sam teraz z żoną,tak jakoś się dopełniamy, ja od strony technicznej, a żona sercem.

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Ten 15-85 możesz wymienić na 24-105.
    A radziłeś żeby kupił fajny obiektyw...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Strona 6 z 21 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów