Strona 11 z 21 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 204

Wątek: Canon 6D vs 5D mk III vs 5D mk IV ( czyli oczami laika )

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie Odp: Canon 6D vs 5D mk III vs 5D mk IV ( czyli oczami laika )

Cytat Zamieszczone przez worms Zobacz posta
    Była nadzieja na dzisiejsze porównanie fotek zrobionych osobiście, ale prysła, nie udało mi się znaleźć takiej możliwości w żadnej sieci sklepów( saturn, MM, itd). Jedynie taką możliwość daje Interfoto, ale nie posiadają aktualnie na stanie wszystkich puszek.

Dlatego się zamęczam fotkami z Home of photography-on-the.net Digital Photography Forums i więcej fotek bliższych mojemu sercu, takich urzekających przypada dla body 6D. Jeszcze nie udało mi się odszukać tej samej tematyki, dla 7D i 80D by porównać z 6D, ale podejrzewam że i tak 6D będzie lepsze jeżeli chodzi o obrazek, i chyba to właśnie jest ta magia w moim mniemaniu, może się mylę.
    Mam tylko nadzieję że ta magia to nie zasługa PhotoShopa, bo nie będę się w niego bawił i dla mnie jest ważne by aparat robił fotki dobre prosto z puszki, żona jak chce to niech się bawi w obróbkę bo to lubi.

Bardzo mnie kusi cała opcja WiFi, proszę mi wyjaśnić, czy za pomocą tej funkcji będąc na odludziu w zasięgu sieci komórkowej mogę wykonać za pomocą telefonu fotografie zdalnie całej rodzinki, oraz mieć na telefonie podgląd tego co jest aktualnie w wizjerze?
    Jak bardzo to Wifi można wykorzystać prócz zrzucania fotek do komputera?
    WiFi czasami używam ze względu na możliwość sterowania aparatem za pomocą telefonu, nie potrzeba żadnej sieci komórkowej, wystarczy telefon z WiFi i zainstalowaną aplikacją np. EOS Remote, na telefonie widzisz podgląd z LV aparatu oraz wszystkie ustawienia aparatu zmieniasz za pomocą dotykowego wyświetlacza w telefonie, przydaje się gdy chcesz zrobić zdjęcie z takiej perspektywy, która wymagałaby od fotografa wygięcia ciała w chińskie osiem lub wtedy gdy np. chcesz zrobić zdjęcie grupowe i sam chcesz być na nim i jednocześnie kontrolować co jest na wyświetlaczu. Robiłem kiedyś zdjęcia ciasnego pomieszczenia, aparat ustawiony był przy samej ścianie ( okular dotykał ściany ) a sterowanie odbywało się z drugiego pomieszczenia bez tej funkcji byłby to nieco upierdliwe - ustaw aparat, dosuń do ściany, włącz wyzwalacz wyjdź zamknij drzwi i po zdjęciu przyjdź sprawdzić czy jest ok.
    Sprzedałem Canony poszedłem do Sony

Coś już napisał Awatar worms
    Miasto
    Warszawa

I o takie zastosowanie mi chodzi

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
    6D+BG-E13 Grip,C 50 1.8STM, C 100 2.8 IS USM, T SP 24-70mm 2.8 Di VC USD, T 150-600 VC USD 430EX II, Camrock T-70,
    sprzedamT24-70 2.8, lub zamienię na 24-105L

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez worms Zobacz posta
    i chyba to właśnie jest ta magia w moim mniemaniu, może się mylę.
    Mam tylko nadzieję że ta magia to nie zasługa PhotoShopa, bo nie będę się w niego bawił i dla mnie jest ważne by aparat robił fotki dobre prosto z puszki, żona jak chce to niech się bawi w obróbkę bo to lubi.
    Hmm... A mógłbyś jakieś linki podać do tych zdjęć z magią?

Miasto
    Warszawa

Jak tylko wrócę do domu. Ogólnie przeglądałem fotki z tematów 6d 7d i 80d

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
    6D+BG-E13 Grip,C 50 1.8STM, C 100 2.8 IS USM, T SP 24-70mm 2.8 Di VC USD, T 150-600 VC USD 430EX II, Camrock T-70,

Miasto
    Warszawa

6D Owners Unite! Discuss and post Photos! (2) -- Canon EOS Digital Cameras in photography-on-the.net forums
    Wydaje mi się że tutaj fotki mają swoją magię, ale jestem amatorem i wcale Wam się te fotki nie muszą podobać, nie znalazłem na tej stronie póki co fotek, które by zostały wykonane np 7d i wyglądały tak dobrze.
    Klamka zapadła biorę 6D, byłem z żoną na kolejnych przymiarkach i wydaje nam się że właśnie 6D spełni nasze oczekiwania najlepiej, troszkę mniejszy nacisk będziemy kładli na fotki w ruchu.

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Dla jednego magia to głębia jaką dają szkła na ff a dla innego może co innego. Kwestia co komu się podoba. Na cropie z 150-600 będzie miał przy 600 tak jak na ff przy 960, to też magia jak robi ptaszki itp.
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Dopiero zaczyna

Z pewnością będziesz zadowolony z wyboru! Dzięki za linka. Zajrzałem i żadnej magii nie widzę Nie widzę też nic na stronie 18 wątku z linka czego nie można by zrobić cropem. Fajna fotka jest fajna bez względu na sprzęt.

Pełne uzależnienie

jeśli mowa o magii to magię w fotografii robi dobre światło, zaraz potem szkła, a następnie postroces, korpus jest pewnie na ostatnim miejscu - ja osobiście widzę magię pełnej klatki (ale niestety nie na tych zdjęciach z linka) ale jeśli ktoś nie widzi różnicy to nie warto dopłacać w końcu ajfon też robi zdjęcia - najlepsze jak twierdzą niektórzy lub równie dobre jak ff jak twierdzą marketingowcy, podobnie bezlusterkowce marketingowo robią takie same lub lepsze zdjęcia niż 5DIII (biedny 5DIII nie wiem czemu on zawsze w takich porównaniach).
    najtańsze sposoby uzyskania magii to poszukanie dobrego światła, a potem postproces - też jest tani wymaga tylko nauki - ale korpus z matrycą ff znakomicie ułatwia rejestrację tego dobrego światła jak go się już znajdzie i w postrocesie zdecydowanie nie przeszkadza.
    całkowicie pominąłem w tych wywodach fotografię - kadr, kompozycja, zrozumienie jak dziala obraz - takie drobiazgi one też mają duży wpływ na magię ale ten obszar magii od sprzętu nie właściwie nie zależy.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 04-06-2016 o 17:54
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    jeśli mowa o magii to magię w fotografii robi dobre światło, zaraz potem szkła, a następnie postroces, korpus jest pewnie na ostatnim miejscu
    Zgadzam się w 100%.

Miasto
    Warszawa

W takim razie jeszcze długa droga mnie czeka, by to wszystko zgrać z sobą i wyszła ta magia.

6D jest już w domu, zasysam instrukcję, bateria się ładuje, jutro coś pstrykniemy, ale nie koniecznie do pokazania, cobyście po nas nie pojechali. Bardzo wszystkim dziękujemy za pomoc w wyborze.
    Jeszcze mam pytanie, czy karta Adaty 32Gb clas10, którą posiadam z poprzedniego body wystarczy, czy wypadałoby się zaopatrzyć w szybszą na wypadek fotek "dynamicznych hehe"?
    Jaki zamiennik gripa i baterii wybrać, jutro na giełdę zamierzam się wybrać, może tam się coś trafi?

Strona 11 z 21 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów