Pokaż wyniki od 1 do 10 z 204

Wątek: Canon 6D vs 5D mk III vs 5D mk IV ( czyli oczami laika )

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 6D vs 5D mk III vs 5D mk IV ( czyli oczami laika )

jeśli mowa o magii to magię w fotografii robi dobre światło, zaraz potem szkła, a następnie postroces, korpus jest pewnie na ostatnim miejscu - ja osobiście widzę magię pełnej klatki (ale niestety nie na tych zdjęciach z linka) ale jeśli ktoś nie widzi różnicy to nie warto dopłacać w końcu ajfon też robi zdjęcia - najlepsze jak twierdzą niektórzy lub równie dobre jak ff jak twierdzą marketingowcy, podobnie bezlusterkowce marketingowo robią takie same lub lepsze zdjęcia niż 5DIII (biedny 5DIII nie wiem czemu on zawsze w takich porównaniach).
    najtańsze sposoby uzyskania magii to poszukanie dobrego światła, a potem postproces - też jest tani wymaga tylko nauki - ale korpus z matrycą ff znakomicie ułatwia rejestrację tego dobrego światła jak go się już znajdzie i w postrocesie zdecydowanie nie przeszkadza.
    całkowicie pominąłem w tych wywodach fotografię - kadr, kompozycja, zrozumienie jak dziala obraz - takie drobiazgi one też mają duży wpływ na magię ale ten obszar magii od sprzętu nie właściwie nie zależy.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 04-06-2016 o 17:54
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów