Pokaż wyniki od 1 do 10 z 204

Wątek: Canon 6D vs 5D mk III vs 5D mk IV ( czyli oczami laika )

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar halogen
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie Odp: Canon 6D vs 5D mk III vs 5D mk IV ( czyli oczami laika )

Jak już mówiłem zdecydowalem się na 6d. Jednak zakup nie jest taki prosty jak się okazało. Mieszkam na śląski i chciałem sobie pomacać przed zakupem. Nie lubie na wysyłke takich rzeczy kupować. I co się okazało ?

Byłem w takich sklepach jak Fotojoker, Saturn, Sigma pro centrum i wiecie co ? Nie słyszeli o wersji Canon 6D z wifi i GPS. Posiadali "zwykłe" wersje bez tego w średniej cenie 6400 zł.....

Normalnie ręce opadają.... Czy ja czegoś nie wiem? czy wersje z wifi i gps były jakies limitowane?? A może wiecie gdzie na śląsku mozna podjechac i powinni miec ta wersje na wypasie.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez halogen Zobacz posta
    Byłem w takich sklepach jak Fotojoker, Saturn, Sigma pro centrum i wiecie co ? Nie słyszeli o wersji Canon 6D z wifi i GPS. Posiadali "zwykłe" wersje bez tego w średniej cenie 6400 zł.....

Normalnie ręce opadają.... Czy ja czegoś nie wiem? czy wersje z wifi i gps były jakies limitowane?? A może wiecie gdzie na śląsku mozna podjechac i powinni miec ta wersje na wypasie.
    o ile mi wiadomo to jest raczej odwrotnie wersja bez wifi i gpsa jest w europie trudno dostępna, więc raczej takie tuzy jak wymieniłeś powinny mieć standardową w europie czyli pełną z wifi i gps, stawiam na jakieś przekłamania na linii klient-sprzedawca - zwykła wersja to po mojemu wersja z gps i wifi, niezwykły to jest golec bez tych funkcji.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Coś już napisał Awatar halogen
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    o ile mi wiadomo to jest raczej odwrotnie wersja bez wifi i gpsa jest w europie trudno dostępna, więc raczej takie tuzy jak wymieniłeś powinny mieć standardową w europie czyli pełną z wifi i gps, stawiam na jakieś przekłamania na linii klient-sprzedawca - zwykła wersja to po mojemu wersja z gps i wifi, niezwykły to jest golec bez tych funkcji.
    tak też mi się wydawało. Zadzwoniłem do fotoplus i tam dopiero sie to potwierdziło..... masakra jakie jest niedoinformowanie sprzedających, potem człowiek musi pytać szukać samemu zamiast spytać osoby która przynajmniej teoretycznie powinna wiedziec wszystko na temat tego co sprzedaje.

Dopiero zaczyna Awatar marcar
    Miasto
    Tychy

Cytat Zamieszczone przez halogen Zobacz posta
    A może wiecie gdzie na śląsku mozna podjechac i powinni miec ta wersje na wypasie.
    W samym centrum Katowic na Warszawskiej jest stacjonarny sklep Fotoplus. Ja tam właśnie kupiłem w "normalnej" wersji, czyli z GPS i Wifi. Sprzedawcy bardzo ok, znają się na rzeczy.

Uprawnienia umieszczania postów