Pokaż wyniki od 1 do 10 z 204

Wątek: Canon 6D vs 5D mk III vs 5D mk IV ( czyli oczami laika )

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 6D vs 5D mk III vs 5D mk IV ( czyli oczami laika )

Cytat Zamieszczone przez canon/nicon Zobacz posta
    Brakuje 2 EV DR
    zależy na jakim iso bo na wysokim może się okazać że ma nadmiar 2EV.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    zależy na jakim iso bo na wysokim może się okazać że ma nadmiar 2EV.
    A no na takim przy którym zdjęcia nie maja szumu. A ty przy jakim ISO najczęściej robisz zdjęcia? ISO 12800? 25600? A może 102400? Jeżeli nie to sam sobie możesz odpowiedzieć A tak wogóle czy można mieć nadmiar DR?
    Ostatnio edytowane przez canon/nicon ; 09-03-2014 o 01:26

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez canon/nicon Zobacz posta
    A no na takim przy którym zdjęcia nie maja szumu. A ty przy jakim ISO najczęściej robisz zdjęcia? ISO 12800? 25600? A może 102400? Jeżeli nie to sam sobie możesz odpowiedzieć A tak wogóle czy można mieć nadmiar DR?
    Ja widać w stopce jestem szumofobem, piszesz o brakujących 2 ev rozumiem że brakuje do tego co oferuje konkurencja, więc wyjaśniam konkurencja oferuje matrycę która ma DR większy o trochę ponad 1EV na niskim iso (100-200), na iso 800 temat DR się wyrównuje (informuję że nie widzę szumów na FF przy iso 800 a przynajmniej nie widzę nic co by mi przeszkadzało lub z czym nie mógłbym sobie poradzić) na iso 3200 i dalej matryca canona ma większy DR o ponad 2EV - więc jeśli ktoś foci na 1600-3200 to sprawa jest jasna matryca canona jest ma większy DR i różnica może sięgać ponad 2EV - stąd skrót myślowy o nadmiarze EV, jeśli chodzi o jeszcze wyższe iso to nie używam ale tam też matryca canona ma sporą przewagę.
    Jeśli chodzi o moje osobiste preferencje to w conajmniej połowie zdjęć używam niskiego iso (100) dodatkowo zdjęcia są robione z gęstym filtrem przy czasach większych niż 30 sekund - powodowało to zawsze moje narzekania na szumy matrycy w korpusach cropowych canona czego wyraz dawałem parę razu na forum, jednak po zamianie na korpus FF z radością zaprzestałem wykonywania kilku czasochłonnych sztuczek pozwalających mi uzyskać niezaszumione zdjęcia z cropowej matrycy, pełnoklatkowa matryca pod tym względem jest po prostu lepsza - wiem że to dość trywialna prawda ale tak jest.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów