Jeżeli już byl taki temat to bardzo przepraszam ale przez ostatnie strony nie znalazłem takiego.

Jestem amatorem który z aparatem sie nie rozstaje ( dosłownie ) zabieram go wszędzie gdzie tylko sie da. Głównie robię zdjęcia w stylu reportaży podczas wyjazdów, krajobrazy, ludzie itp. Miałem w swoich rękach juz pare puszek a sostatnoi przez kilka lat głównie 5d i 5d mk II. Niestety z przyczyn finansowych musiałem sprzedać sprzęt.

Obecnie bardzo mi brakuje i udało mi sie uzbierać pewną sume pieniędzy. Do tego czasu pozmieniało sie troszke na rynku i z racji tego że jestem wierny marce Canon chciałbym was zapytać o radę ewentualne uwagi co kupić. Wybór padł na legendarne 5d mk III do momentu aż nie usłyszałem o 6d i nadchodzącym 5d mkIV. I tutaj moje pytanie czy kupując aparat na lata lepiej zakupić 5d mk III czy może nie ma sensu wydawać tyle pieniędzy w moim przypadku jeśli to tylko i wyłącznie dla prywatnych niekomercyjnych celów i lepiej 6d bo różnica jest miedzy nimi niewielka czy może też poczekac jeszcze troszke i kupic 5d mk IV bo np słyszeliście że mają być jakieś rewolucyjne zmiany.

Z góry dziękuje za pomoc i proszę o doradzenie.