Strona 18 z 21 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 204

Wątek: Canon 6D vs 5D mk III vs 5D mk IV ( czyli oczami laika )

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie Odp: Canon 6D vs 5D mk III vs 5D mk IV ( czyli oczami laika )

^^ 6d ma również upośledzony AF. Jeśli masz dość AF jedno punktowych to trudno zrozumieć sens pytania.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez RAdoCanon Zobacz posta
    Dużo fotografów przechodzi na 6d nawet z 5d3 stad ten mój dylemat
    To zapytaj ich w czym jest lepszy 6d od 5dmkIII (poza ceną) w fashion, beauty, śluby i masz problem z głowy.

Bywalec Awatar RAdoCanon
    Miasto
    Rzeszow

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    To zapytaj ich w czym jest lepszy 6d od 5dmkIII (poza ceną) w fashion, beauty, śluby i masz problem z głowy.
    No i tutaj liczę na opinie ludzi z forum, którzy siedzą w temacie.
    5dm2

Początki nałogu Awatar merida

Ja póki nie kupiłem 5d3 to zawsze miałem niedosyt af. 6d jest super jako drugie body (te same karty, baterie, zbliżone iso, obrazek, obróbka). Jak się*komuś*nie pali to chyba warto poczekać na 6d2 i przygotować 8-9k pln by mieć*świeżą i za pewne lepszą*puszkę z nową*matrycą. W przypadku ograniczeń finansowych kupić*to na co nas stać w danej chwili. Tyle w temacie.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez PabloClavo Zobacz posta
    To nie ten co stracil wiare i przeszedl na fufu sony?

Witajcie koleżanki i koledzy. Zastanawiam się nad wyborem 6d + szkiełko (które i tak będę musiał w niedalekiej przyszłości nabyć) czy 5dmkIII. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda ostrzenie skrajnymi punktami AF w tych puszkach. Przeznaczenie reportaż ślubny i portret. Z góry przepraszam, ale zależy mi na opiniach użytkowników tychże aparatów.

Początki nałogu Awatar mkkaczy
    Miasto
    IRL

W przypadku 5dIII używam już praktycznie tylko skrajnych i posa środkowym punktów AF. Jest dobrze, nawet bardzo. Oczywiście zdażają się też lekko chybione strzały. Głównie zależy od szkła.
    R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
    https://500px.com/mkkaczy

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez przemo-lukas Zobacz posta
    Witajcie koleżanki i koledzy. Zastanawiam się nad wyborem 6d + szkiełko (które i tak będę musiał w niedalekiej przyszłości nabyć) czy 5dmkIII. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda ostrzenie skrajnymi punktami AF w tych puszkach. Przeznaczenie reportaż ślubny i portret. Z góry przepraszam, ale zależy mi na opiniach użytkowników tychże aparatów.
    Ostrzenie wygląda bardzo dobrze, mam podobną opinię jak mkkaczy, do ślubu i portretu jak znalazł (tzn. całość sprawności AF zależy z jakim szkłem będzie używał). Osobiście wolę jednak obrazek z 6d.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez przemo-lukas Zobacz posta
    W 6d działa podobnie jak w 5dII, czyli jak ostrzysz skrajnym punktem poniżej f/2.0 prawdopodobieństwo trafienia tam gdzie chcesz jest nikłe, aczkolwiek w krótkiej serii możliwe. Dużą rolę odgrywa w cole celujesz i w jakim świetle. W 5dIII jest lepiej, aczkolwiek dobrze jest mieć nowe body z czystym Af i "świeży" obiektyw. 5dmkIII plus jasne stałki z czasem się "rozjeżdżają" Wiek, ciągła eksploatacja plus syf na czujnikach robią swoje. Nie słuchaj o super czułości jednego malutkiego punktu centralnego w 6D. 5dIII względem centralnego obstawionego 8 lub 4 punktami krzyżowymi wspierającymi centralny ( grupa sterowana joystockiem) to system Af w 6D jest... bez komentarza. Oczywiście jak chcesz focić na małej GO. Przy zoomach 2.8 czy 4.0 różnica nie będzie tak odczuwalna.

Do 7d posiadałem S18-35/1.8,S50/1.4 (nowsza wersja bez "art"), C24-105/4L. Pozostawiłem 50/1.4 aby wisiała z staruszkiem 7D. Do portretu chyba kupię 100/2.8L Macro. Jestem pod dużym wrażeniem jeśli chodzi o to szkło. Pozostaje jeszcze nie rozstrzygnięta kwestia zmiennoogniskowego do repo.

Strona 18 z 21 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów