u Phila
mniam mniamkonkurencja i spadek cen to lubię
![]()
u Phila
mniam mniamkonkurencja i spadek cen to lubię
![]()
wygląda dość ciekawienawet matryca milimetr większa niż w 20D - zobaczymy jak się bedzie sprawował..
ja bym chciał, aby to był udany model aparatu i żeby był świetny! wtedy ceny canoników pospadają![]()
Polecam poczytać TUTAJ
Canon EOS 300D
a ja tutajZamieszczone przez Jarbas
ceny muszą iść w dół![]()
![]()
![]()
![]()
Bardzo ciekawie... ciekawe jak szybko bedzie sie grzala matryca z tym systemem antywstrzasowymZamieszczone przez dzi
.
Co do cen... od dawna bylo jasne ze spadna. Przeciez wiadomo ze na najwiekszych targach foto producenci musza cos pokazac, a nie tylko Canon.
I to na pewno jeszcze nie wszystko - na razie robia smaczka zawodowcom... ale pewnie pojdzie jeszcze pare modeli klasy 300D (Pentax juz wypuscil pary).
A z ustaleniem cen - poczekajcie do konca pazdziernika... wtedy rynek sie ustabilizuje na wyjatkowo niskim poziomie (szczegolnie modeli starszych ale jeszcze w zapasach, np 10D, 300D :> ).
sadze ze na PHOTOKINIE beda mogl pomacac DS MKII wersje BETA![]()
Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|
jedno jest pewne ceny obiektywow canona IS spadna
1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII
to nie jest wcale takie pewne. powinno tak byc ale nie sadze zeby bardzo potanialy. moze max 5%Zamieszczone przez Krakers
dSLR + coś tam...
Jestem wręcz pewien że nie spadną. Musiały by jeszcze spaść ceny analogicznych obiektywów Nikona itd.
Nie wiadomo jeszcze jak ten system się będzie sprawdzał. Osobiście uważam że lepszym rozwiązaniem jest jednak IS w obiektywie. (dostosowanie do obiektywu – ogniskowych a i skuteczność działania widać natychmiast a nie dopiero po wykonaniu zdjęcia). Poza tym wydaje mi się że taka „pływająca matryca” to jednak delikatne rozwiązanie.