http://www.bangla.pl/zdjecia/rossman...838_5_3905.jpg
Odziwo podołałem dzięki temu, 60d nawet nie zmatowiało nic totalnie delikatnie przemywałem i body tym i od razu wacikiem z wodą. Jeszcze walcze z obiektywem tez daje rade ! ale dam znać !
http://www.bangla.pl/zdjecia/rossman...838_5_3905.jpg
Odziwo podołałem dzięki temu, 60d nawet nie zmatowiało nic totalnie delikatnie przemywałem i body tym i od razu wacikiem z wodą. Jeszcze walcze z obiektywem tez daje rade ! ale dam znać !
hehe tak jak pisałem - bezacetonowy zmywacz do paznokci Rossman to genialny srodek
gdybyś chciał po tej operacji możesz zakupić środek do deski rozdzielczej w spryskiwaczu z rączką (nie w sprayu)
firmy Shell - niewielką ilość na szmatkę, przetrzeć i wytrzeć do sucha mikrofibrą - ładnie odżywia zarówno części plastikowe
jak i gumowe - nie pozostawia żadnego połysku, nie klei się, nie ma nic wspólnego z szajsem typu plack, nie używaj tego środka do
szkieł, do wszystkiego co czarne - możesz ...kupisz na stacjach benzynowych Shell
warto tym środkiem nawet bez takich perypetii konserwować gumy na obiektywach - odwdzięczają się piękną czernią przez wiele lat
pamiętaj - nie psikaj na sprzęt tylko na szmatkę
Gratulacje z powodzenia akcji, ale bardziej taka dygresja w stronę zoomi- sposoby, jakich by się nie powstydził dobry handlarz samochodów...Śmiało możesz prowadzić komis ze sprzętem foto...
![]()
Nadal więcej sprzętu niż umiejętności...
jak sprzedaję sprzęt foto - zwykle mam sprzedany 2-3h od wystawienia![]()
detailingiem swojego samochodu zajmuje się osobiście ...zawodowo zajmuję się importem i sprzedażą samochodów
niestety na rynku PL samochody zwykle są tragicznie przygotowywane do sprzedaży - oblewanie ich jak leci śmierdzącym
i tłustym plackiem jest karygodne... brzydzę się takimi metodami
To i dobrze.Dzień spędzony w garażu, i B6 którego pełno na rynku sprzedałem w 3 dni (a wad kilka miał).
Twoje rady co do aparatu zapamiętam, powinny się kiedyś przydać.
Nadal więcej sprzętu niż umiejętności...
nie, zadbanenie maluję ich ani nie lepię
dbam o swój sprzęt, czasami coś sobie zmieniam w szklarni - oprócz typowego dbania czyli zwracania uwagi na to żeby nie były
porysowane raz na pół roku przetrę gumy środkiem wspomnianym wcześniej dzięki czemu wyglądają jak nowe
zadbane to nie podrasowane - zupełnie tak samo jak lakier samochodu traktowany regularnie odpowiednim woskiem i wycierany
do sucha mikrofibrą nie jest lakierem rasowanym tylko zadbanym![]()
Zoomi Chciałem się upewnić; czy to o tym środku do czyszczenia deski rozdzielczej pisałeś?:
Shell - chemia samochodowa ť Kosmetyki samochodowe: Shell środek do deski rozdzielczej 500ml - OlejeSmary.eu
dokładnie tak
Dzięki wszystkim za pomoc, udało mi se zetrzeć również z plastiku naokoło szkła ! Nie radził bym jednak używać zbyt dużej ilości tego zmywacza ! bo lekko mi zmatowiało , na szczęście powłoki nie naruszyło. uf ! Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje ze ten temat komuś sie przyda !