Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 148

Wątek: Canon 7D vs 70D

Uzależniony Awatar RTSiak

Domyślnie Odp: Canon 7D vs 70D

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Jak robisz długą serią, to jednak 7D jest lepszym rozwiązaniem, bo pierwsze 2÷3 zdjęcia robi błyskawicznie następne minimalnie wolniej.
    huh? no chyba u Ciebie... :P

W tym przypadku ja bym brał 7d, chyba, że wolisz mieć uchylny wyświetlacz bo to dla mnie jedyny + 70d... matryca to generalnie ta sama ''odświeżona kupa'', canon niestety matrycami w aps-c nie rozpieszcza i z 7d i 70d wyciągniesz w sumie to samo, niestety, za to 7d to pancerna puszka

Zresztą czego konkretnie chcesz się dowiedzieć od użytkowników a czego nie udało ci się wyczytać z recenzji/testów? Przecież tam jest wszystko, a nawet więcej niż potrzebujesz, tu raczej nic więcej nie wyczytasz...

dawniej jas_rambo

7D to czołg, profesjonalny aparat i najlepszy Canon z niepełnoklatkowców. Nie ma o czym mówić. No chyba, że komuś zależy na ficzerach typu gibany ekran i innych wodotryskach.

Cytat Zamieszczone przez adam1004a Zobacz posta
    70d [...] tryb video,
    Że niby 7D nie ma? Używają go nawet zagraniczni korespondenci Polsat News do kręcenia swoich materiałów ;d

Pełne uzależnienie

Napisałeś, że chcesz się przesiadać z jednego body na drugie wymieniając dwie puszki, ale nie sprecyzowałeś z którego na które
    Dla mnie 7D jest lepszym rozwiązaniem, bo solidna konstrukcja, szybki AF i uszczelnienie dają mi poczucie komfortu.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Cytat Zamieszczone przez Mackownik Zobacz posta
    Ja tylko powtórzę chcę opinii użytkowników, a nie poradników czy jakichś stron, testów.... Nie chcę znów powtarzać.!
    Canonem 70D na ISO 3200 będziesz mógł zrobić takie samo zdjęcie jak 7D przy ISO 1600.
    Jak się dobrze postarasz, to sporadycznie 70D można coś zrobić na ISO 6400 i wcale nie będzie to totalna szumoza. W 7D o takim ISO już zapominamy.
    Jak pod tym kątem chcesz zmieniać to nie ma sprawy. Ale 4 000zł to już jakaś całkiem niezła pozycja wyjściowa do dołożenia do 6D. A tam ISO 3200 to popierducha - obrazek jest zaje.........
    Luknij sobie konkretny test w sporcie: Test EOS 70D - digital24.pl
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 01-03-2014 o 12:44
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Coś już napisał

No więc posiadam 7D, a zastanawiam się nad zamianą na 70D, lub ew. dokupieniem 70D, bo trochę filmuję i 70d nadaje się bardziej do filmowania ze względu na matryce szybki, dobry af szczególnie przy filmowaniu, mniejsza ilość szumów, tryb ekspozycji wielokrotnej którego nie ma w 7D. Niby same plusy ma więcej do zaoferowania niż 7D, ale przywiązałem się do 7D i sam już nie wiem. Niedługo 7D Mark II ponoć w marcu i takie tam plotki chodzą, że będzie miał dual pixela jak 70D to by było fajne rozwiązanie.

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

zamiana 7d na 70d może jak bym był bogaty. dla mnie bezcelowa. podobnie jak z 60d na 70d - chociaż tu AF może być powodem. Ja zastanawiałem się nad 6d, ale szklarnia która mam jest aps-c i ciut tego jest. nie miałem siły tym handlować i kupować nowe szkła do FF. Zresztą do systemu ciągle można dokładać po 2tyś zł. to się nie kończy. 700d vs 70d vs 6D vs 5d mkIII vs 1dx , zaczyna się od kilku złotych a kończy... ja bym sobie marzył żeby 7d mk2 był APS-H, wtedy za 2-3 lata bym się przesiadł, a szkła by zostały.

Pełne uzależnienie

Mackownik, czyli rozumiem, ze chcesz zrobić krok do tyłu Zdecydowanie nie warto.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał

No specyfikacja 70d jest lepsza albo taka sama... jedyna różnica to wykonanie puszki. Tak mi się wydaje.

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez Mackownik Zobacz posta
    Ja tylko powtórzę chcę opinii użytkowników, a nie poradników czy jakichś stron, testów.... Nie chcę znów powtarzać.!
    po1. znasz lepszy sposób porównania SZUMÓW 2 korpusów niż ten z linka ??? bo ja nie....
    po2. nie krzycz bo nikt tu nie jest głuchy ani ślepy...
    po3. skoro taka jest twoja wdzięczność za ten link to nast. razem będę miał głęboko w d***e jakąkolwiek pomoc dla ciebie...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Coś już napisał

Ale ja tylko napisałem już wcześniej, że chcę opinię użytkowników a nie następne testy bo testy testują aparat przez chwilę, a użytkownik mający aparat jednak lepiej testuje aparat. Więc o to mi chodziło, a testy to ja już dawno obejrzałem, przeczytałem czasem kilka razy oczywiście nie wszystkie, dlatego poprosiłem o opinię posiadaczy, użytkowników. Nie lubię po prostu jak ktoś nie czyta całego tematu, lub przynajmniej ze zrozumieniem, a rzuca a dzień dobry linkami. Więc:
    po 1. Tak znam zwykły użytkownik, nie kolejny test kolejnego portalu.
    po 2. No ale czytać wszystkiego, lub ze zrozumieniem już się nie chce.
    po 3. no z linkami to już napisałem o co chodzi, no i taką pomoc uważam za niezbyt pomocną więc następnym razem nie wysilaj się. Inni pisząc i dyskutując naprawdę mi pomogli.
    I o to chodzi, żeby zachęcić do dyskusji, dyskutować na ten temat, a nie rzucać linkami

Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów