Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 148

Wątek: Canon 7D vs 70D

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar 5pirit

Domyślnie Odp: Canon 7D vs 70D

Jak dla mnie 70D dużo lepiej wychodzi jeżeli chodzi o szumy od 7D. Tak do 1600 według mnie jest jeszcze do przyjęcia tzn. tak, że jeszcze idzie coś z tego sensownego wyciągnąć.
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Cytat Zamieszczone przez Mackownik Zobacz posta
    Witam!
    Chciałbym się dowiedzieć jakie są różnice między canonem 7d a 70d ? Który aparat wygrywa? Chciałbym się dowiedzieć wszystkich za i przeciw i czy warto się przesiadać z jednego aparatu na drugi.
    Szukałem podobnego tematu ale nie znalazłem.

Zapraszam do dyskusji i dzięki za pomoc!

Mam nadzieje, że temat umieściłem w odpowiednim dziale, jeśli nie proszę Moderatora o przeniesienie.
    Gdybyś miał 650D, albo 50D to tak. Nie wiem co fotografujesz, ale np w sporcie jedno sobie poprawisz, a coś innego pogorszysz przy przejściu na 70D. Lepszego obrazka chyba już nie wyciśniesz z 70D. Sama wielkość sensora APS-C powoduje ograniczenia. Nie wiem czy gęstsza matryca to dobry pomysł przy APS-C. Jak robisz długą serią, to jednak 7D jest lepszym rozwiązaniem, bo pierwsze 2÷3 zdjęcia robi błyskawicznie następne minimalnie wolniej. Canon 70D robi wszystkie ze stałym interwałem. Co do szumów, to należy się zastanowić jak skutecznie odszumiać i do ISO 3200 można Canonem 7D się bawić. A konkretnie jaki jest stosunek szumu monochromatycznego do kolorowego. Ale to już inny temat.

Gdybym był na Twoim miejscu myślałbym już o FF - np 6D.
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 01-03-2014 o 08:29
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Uzależniony Awatar RTSiak

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Jak robisz długą serią, to jednak 7D jest lepszym rozwiązaniem, bo pierwsze 2÷3 zdjęcia robi błyskawicznie następne minimalnie wolniej.
    huh? no chyba u Ciebie... :P

W tym przypadku ja bym brał 7d, chyba, że wolisz mieć uchylny wyświetlacz bo to dla mnie jedyny + 70d... matryca to generalnie ta sama ''odświeżona kupa'', canon niestety matrycami w aps-c nie rozpieszcza i z 7d i 70d wyciągniesz w sumie to samo, niestety, za to 7d to pancerna puszka

Zresztą czego konkretnie chcesz się dowiedzieć od użytkowników a czego nie udało ci się wyczytać z recenzji/testów? Przecież tam jest wszystko, a nawet więcej niż potrzebujesz, tu raczej nic więcej nie wyczytasz...

dawniej jas_rambo

7D to czołg, profesjonalny aparat i najlepszy Canon z niepełnoklatkowców. Nie ma o czym mówić. No chyba, że komuś zależy na ficzerach typu gibany ekran i innych wodotryskach.

Cytat Zamieszczone przez adam1004a Zobacz posta
    70d [...] tryb video,
    Że niby 7D nie ma? Używają go nawet zagraniczni korespondenci Polsat News do kręcenia swoich materiałów ;d

Pełne uzależnienie

Napisałeś, że chcesz się przesiadać z jednego body na drugie wymieniając dwie puszki, ale nie sprecyzowałeś z którego na które
    Dla mnie 7D jest lepszym rozwiązaniem, bo solidna konstrukcja, szybki AF i uszczelnienie dają mi poczucie komfortu.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał

No więc posiadam 7D, a zastanawiam się nad zamianą na 70D, lub ew. dokupieniem 70D, bo trochę filmuję i 70d nadaje się bardziej do filmowania ze względu na matryce szybki, dobry af szczególnie przy filmowaniu, mniejsza ilość szumów, tryb ekspozycji wielokrotnej którego nie ma w 7D. Niby same plusy ma więcej do zaoferowania niż 7D, ale przywiązałem się do 7D i sam już nie wiem. Niedługo 7D Mark II ponoć w marcu i takie tam plotki chodzą, że będzie miał dual pixela jak 70D to by było fajne rozwiązanie.

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

zamiana 7d na 70d może jak bym był bogaty. dla mnie bezcelowa. podobnie jak z 60d na 70d - chociaż tu AF może być powodem. Ja zastanawiałem się nad 6d, ale szklarnia która mam jest aps-c i ciut tego jest. nie miałem siły tym handlować i kupować nowe szkła do FF. Zresztą do systemu ciągle można dokładać po 2tyś zł. to się nie kończy. 700d vs 70d vs 6D vs 5d mkIII vs 1dx , zaczyna się od kilku złotych a kończy... ja bym sobie marzył żeby 7d mk2 był APS-H, wtedy za 2-3 lata bym się przesiadł, a szkła by zostały.

Pełne uzależnienie

Mackownik, czyli rozumiem, ze chcesz zrobić krok do tyłu Zdecydowanie nie warto.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał

No specyfikacja 70d jest lepsza albo taka sama... jedyna różnica to wykonanie puszki. Tak mi się wydaje.

Coś już napisał

Ale ja tylko napisałem już wcześniej, że chcę opinię użytkowników a nie następne testy bo testy testują aparat przez chwilę, a użytkownik mający aparat jednak lepiej testuje aparat. Więc o to mi chodziło, a testy to ja już dawno obejrzałem, przeczytałem czasem kilka razy oczywiście nie wszystkie, dlatego poprosiłem o opinię posiadaczy, użytkowników. Nie lubię po prostu jak ktoś nie czyta całego tematu, lub przynajmniej ze zrozumieniem, a rzuca a dzień dobry linkami. Więc:
    po 1. Tak znam zwykły użytkownik, nie kolejny test kolejnego portalu.
    po 2. No ale czytać wszystkiego, lub ze zrozumieniem już się nie chce.
    po 3. no z linkami to już napisałem o co chodzi, no i taką pomoc uważam za niezbyt pomocną więc następnym razem nie wysilaj się. Inni pisząc i dyskutując naprawdę mi pomogli.
    I o to chodzi, żeby zachęcić do dyskusji, dyskutować na ten temat, a nie rzucać linkami

Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów